Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha tudomásom van arról, hogy...

Ha tudomásom van arról, hogy egy "tenyésztő" olyan kutyát nevez meg a most született kiskutyák apjaként a törzskönyvezésnél, amelyik már meghalt, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Több alom is volt már a halott kutya nevére törzskönyvezve, miután már meghalt. Mit lehet tenni ilyen esetben? Hol kell jelenteni? Mi a hivatalos eljárás?
2012. márc. 28. 18:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezek komoly dolgok...Csak egy baj van vele...Lényegében semmi sincs a kezedben,hogy mindezt bizonyítsd. Sajna..

Vagy mégis? Remélem sikerül, mert ez így nagy átverés. És az sem korrekt, hogy így eladta a kutyát; holott neki is tudnia kellett valóban a betegségéről.

2012. márc. 28. 21:45
 12/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszaitokat, minden tanácsot fel fogok használni. Valóban nem sok minden van a kezemben az orvosi kezelések igazolásain kívül. Abban reménykedem, hogy az intézkedés hatására utána néznek majd az adatok valódiságának a mostani és az elkövetkezendő almoknál.

Nem bántam meg, hogy a kutya hozzám került, akkor is elhoztam volna, ha már az első percben tudom, hogy beteg. Az háborított fel mélységesen, hogy pénzt kért érte a "tenyésztő".

Az intézkedésekkel azt szeretném megelőzni, hogy olyan kutyákért adjanak pénzt emberek, amelyeknek a származása nem felel meg a törzskönyvben foglaltaknak, ezáltal csalódás érje őket. Nem szeretném, hogy ennek az embernek további áldozatai lennének.

2012. márc. 28. 22:11
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen nem tenyésztő. :( Ne hagyd annyiban, én drukkolok neked, hogy sikerüljön. Jó lenne, ha később írnál fejleményeket az ügyről, szerintem többen is kíváncsiak lennénk rá.
2012. márc. 28. 22:28
 14/27 anonim válasza:
Nem lehetne - mar csak a tobbi leendo csalodott gazdi minimalizalasa erdekeben - neven nevezni a kedves "tenyesztot"?
2012. márc. 29. 10:16
 15/27 anonim ***** válasza:

Szerintem jelenleg az ügy nincs olyan fázisban, hogy meg lehessen nevezni a tenyésztőt. Valamint nem biztos, hogy mindezt a 'gyakorikérdések' alapján kéne eldönteni, hogy a 'tenyésztő' mindezt valóban megtette-e. (Nem a kérdezőt szeretném meghazudtolni, de nem lehetünk biztosak semmiben.)

13. voltam

2012. márc. 29. 10:33
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos nem egyedi ügy.Még az alom ellenőrök idejében se volt ez ritka. Most meg ellenőrizetlenül folyik a nagybani szaporitás:( Ha hazugságon alapulna a kérdés,akkor simán néven nevezte volna az illetőt. Segítséget kért,hogy hivatalosan mit lehetne lépni!? Ha csak arra jó,hogy a leendő vásárló,ilyenre is figyeljen,már megérte!
2012. márc. 29. 11:18
 17/27 A kérdező kommentje:

A kérdést azért tettem fel, hogy tanácsot kérjek, mi ilyen esetben a teendő. Amíg nem nyer bizonyítást hivatalosan ez az ügy, addig rágalmazás lenne ha az illetőt megnevezném. Áldozatból én válnék rögtön bűnössé. Mivel nevet nem említettem, ezért kitalálni nem lenne értelme egy ilyen történetet, mert nem lejárató kampányt indítottam valaki ellen, csupán tanácsért jöttem nevek említése nélkül. Ígérem, ha sikerül ellene jogi úton fellépni sikeresen, meg fogom nevezni az illetőt és kenneljét. Itt is és mindenhol, ahol erre lehetőség adódik.

Ebből az esetből mások is okulhatnak. Az első beszélgetésben, levélváltásban a tenyésztővel, az apa kutya korára is rá kell kérdezni, ha valami nincs rendben a tenyésztő egyből visszakozni fog. Elkeltek a kölykök, stb. Lebuktatni magát nem fogja, megvár inkább egy palimadarat, aki nem elég felvilágosult ahhoz, hogy kitérjen a részletekre. Az én esetemnél már akkor is durva lenne a dolog, ha a kutya élne, mert már betöltötte volna a 9 évet. Úgy gondolom ez már elég idős kor ahhoz, hogy kivonjanak egy kant a tenyésztésből. Sajnálom, hogy az alom bejelentésekor erre nem figyel a hivatalos szerv.

2012. márc. 29. 11:54
 18/27 A kérdező kommentje:
Sokat gondolkoztam azon, hogy ma miként vásárolnék kutyát tenyésztőtől. Hogyan lehetnék biztos abban, hogy az általam kiválasztott kutya valóban azoknak a kutyáknak a kölyke, amelyek a hivatalos papíron (tk) szerepelnek, mint szülők? Úgy gondolom minden csak a tenyésztő lelkiismeretén múlik, mert rengeteg lehetőség létezik a csalásra. Sajnos! Szerencsére sok becsületes, lelkiismeretes tenyésztő van.
2012. márc. 29. 12:06
 19/27 anonim ***** válasza:
Még egyszer leírom ,hogy nem meghazudtolni akartalak. Sőt! Remélem sikerrel jársz. De egyetértünk abban, hogy 'amíg nem nyer bizonyítást az ügy', addig felelőtlenség lenne nevén nevezni az illetőt.
2012. márc. 29. 12:44
 20/27 anonim válasza:
0%
Meg kéne nevezni az illetőt, mielőtt további "áldozatokat" szed .?!
2012. márc. 30. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!