Ha tudomásom van arról, hogy egy "tenyésztő" olyan kutyát nevez meg a most született kiskutyák apjaként a törzskönyvezésnél, amelyik már meghalt, mit tudok tenni?

Ezek komoly dolgok...Csak egy baj van vele...Lényegében semmi sincs a kezedben,hogy mindezt bizonyítsd. Sajna..
Vagy mégis? Remélem sikerül, mert ez így nagy átverés. És az sem korrekt, hogy így eladta a kutyát; holott neki is tudnia kellett valóban a betegségéről.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat, minden tanácsot fel fogok használni. Valóban nem sok minden van a kezemben az orvosi kezelések igazolásain kívül. Abban reménykedem, hogy az intézkedés hatására utána néznek majd az adatok valódiságának a mostani és az elkövetkezendő almoknál.
Nem bántam meg, hogy a kutya hozzám került, akkor is elhoztam volna, ha már az első percben tudom, hogy beteg. Az háborított fel mélységesen, hogy pénzt kért érte a "tenyésztő".
Az intézkedésekkel azt szeretném megelőzni, hogy olyan kutyákért adjanak pénzt emberek, amelyeknek a származása nem felel meg a törzskönyvben foglaltaknak, ezáltal csalódás érje őket. Nem szeretném, hogy ennek az embernek további áldozatai lennének.

Szerintem jelenleg az ügy nincs olyan fázisban, hogy meg lehessen nevezni a tenyésztőt. Valamint nem biztos, hogy mindezt a 'gyakorikérdések' alapján kéne eldönteni, hogy a 'tenyésztő' mindezt valóban megtette-e. (Nem a kérdezőt szeretném meghazudtolni, de nem lehetünk biztosak semmiben.)
13. voltam

A kérdést azért tettem fel, hogy tanácsot kérjek, mi ilyen esetben a teendő. Amíg nem nyer bizonyítást hivatalosan ez az ügy, addig rágalmazás lenne ha az illetőt megnevezném. Áldozatból én válnék rögtön bűnössé. Mivel nevet nem említettem, ezért kitalálni nem lenne értelme egy ilyen történetet, mert nem lejárató kampányt indítottam valaki ellen, csupán tanácsért jöttem nevek említése nélkül. Ígérem, ha sikerül ellene jogi úton fellépni sikeresen, meg fogom nevezni az illetőt és kenneljét. Itt is és mindenhol, ahol erre lehetőség adódik.
Ebből az esetből mások is okulhatnak. Az első beszélgetésben, levélváltásban a tenyésztővel, az apa kutya korára is rá kell kérdezni, ha valami nincs rendben a tenyésztő egyből visszakozni fog. Elkeltek a kölykök, stb. Lebuktatni magát nem fogja, megvár inkább egy palimadarat, aki nem elég felvilágosult ahhoz, hogy kitérjen a részletekre. Az én esetemnél már akkor is durva lenne a dolog, ha a kutya élne, mert már betöltötte volna a 9 évet. Úgy gondolom ez már elég idős kor ahhoz, hogy kivonjanak egy kant a tenyésztésből. Sajnálom, hogy az alom bejelentésekor erre nem figyel a hivatalos szerv.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!