Mit gondoltok az Acana tápról?
Utolsó hozzászóló vagyok...Nem akarok az Acanának rossz reklámot csinálni. Lehetséges, hogy a véres széklet és vérhányás nem az Acana miatti sok gyomorsavtól volt. Ugyanis most jutott eszembe, hogy akkor éjjel, amikor annyira fájt a kutyám hasa, nem bírtam már tovább nézni, hogy úgy görcsöl neki (tiszta kemény volt a pocija), és beadtam neki egy negyed és fél tabletta közti nagyságú Cataflamot. Kicsit nagyobb volt, mint negyed. 17 kg a kutya, spániel-keverék. És most olvastam a neten, hogy a Cataflam méreg a kutyának, véres székletet, gyomorfekélyt, perforációt okozhat, néhány darab már elpusztít egy kutyát.
Úgyhogy, most be kell látnom, hogy bár a kutya rosszul volt, a véres székletet és hányást valószínűleg én okoztam. Holnap okosabb leszek, felhívok vagy 3 állatorvost, az biztos.
Utolsó 2 vagyok. Sajnos újra írnom kell.
Az a kutyám, aki a nyáron epét hányt, mostanában újra előfordult az epehányás, de már jóval ritkábban.
Mióta a másik kutyusom olyan beteg volt, ezt az epehányóst is jobban figyelem, voltunk ultrahangon, vérvételen. Gázos beleken kívül nem találtak semmit. Étvágya remek. Mindenesetre a másik kutyám vérhányása óta ezt a kutyust is diétáztatom: csirkemell, rizs, főtt zöldség. Kb. 1,5 hete kezdtem neki hozzákeverni a bárányos Acanát pici mennyiségben. Ugyanis gyanakszom csirkehús allergiára, bár nem viszket neki semmi, ezért gondoltam átváltok bárányra. Tegnap este már nagyobb adagot kevertem neki a rizshez és a húshoz a bárányos Acanából, majdnem egy maréknyit. Erre ma reggel epét hányt, de rózsaszín volt a vértől! Ezt már nem lehet a Cataflammal magyarázni, nem adtam neki semmi ilyesmit. Már majdnem 1 hónapja rizst és csirkemellet kap, Normaflore naponta 2-szer hozzákeverve.
A másik kutyusomnak se véletlen adtam a Cataflamot, aznap este pokoli gyomorgörcsei voltak. Ultrahang, röngen kizárta a követ, szóval szerintem már akkor neki is fekélye volt, amin tovább rontottam a Cataflam beadásával.
Van immár 2 kutyám, gyomorfekéllyel. Január óta Acanát kapnak. Azelőtt Dini Dogoztunk, igaz nem prémium táp, csak amolyan pórnépnek való, de olyan egészségesek voltak mint a makk. Most meg...
Állatorvos javaslatára visszatérek a Dini Dogra. Valószínű nem okozott volna gondot az Acana, ha azt kapják születésüktől fogva. De ők már 8 évesek, 7 év után úgy tűnik már nem állt át a bélrendszerük, az enzimtermelésük erre az új tápra.
Egy ismerősöm mesélte, hogy Amerikába költözésük után nagyon súlyos emésztési gondjaik voltak. Más környezet, más baktériumflóra. Szóval talán mégse olyan jó ötlet kanadai táppal etetni olyan kutyákat, akiknek a mi környezetünkhöz szokott gyomra van.
A kanadai kutyáknak biztos tök jó.
Én visszatérek Dini Dogra, bár nem lesz egyszerű, mert az Acana óta a kutyáim szó szerint kiköpik a Dini Dogot, de mindegy, majd főzőcskézek nekik és lassan csak visszaszoknak rá, remélem.
Addig meg rettegek, ki ne lyukadjon a kutyáim gyomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!