Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok az Acana tápról?

Mit gondoltok az Acana tápról?

Figyelt kérdés
A fórumukon mosanában elég sokan kritizálják, hogy többet kakil a kutya, papír a csomagolása meg ilyenek. Én is ezzel etetek é szerintem jó, de miért ilyen "olcsó" a többi állítólag rosszabb táphoz képest? Ez az egyik legolcsóbb prémium táp, és Kanadából jön, ezért valaki szerint csak a szállítása a drága és a táp nem is olyan jó. Szerintetek?
2009. jún. 15. 10:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

Epebaj=rossz gyomor! Én már csak tudom, sokat kínlódom vele. Szóval akkor jó helyen tapogatóznak a régiek!:D

De mitől lehet, ha nem eszik száraz tápon kívül mást? Csak a zsíros dolgoktól szokott epe panasz jelentkezni, általában! Szóval lehet ez nem passzol a kutyusod bendőjéhez!

Amúgy én maradok az Acanánál és keverem mással esetenként, mert szerintem jól bevált és nem érdekelnek a rossz nyelvek, amíg én nem tapasztalok rosszat!

Most mennem kell, de majd reagálok!:)

2009. jún. 15. 10:48
 12/22 anonim ***** válasza:
62%
Én is Acana-val etetek és nekünk bevált,én is hallottam pár ilyen rossz dolgot rólla de engem nem zavar ha egészséges a kutyám,szép a szöre,vidám stb. Amugy az ár azért is szurhatja valaki szemét hogy pl az RC sokkal drágább mint az Acana és vajon mitől olcsóbb az Acana? Nem tudom de a RC gyártója gyártja a Chappi-t és a Pedigree-t is. Amugy a gyártó szabja meg az árat és a drágább tápok gyártója lehet hogy több hasznot akar és azért nem veszik annyian mert drága,de az Acana gyártója lehet hogy csak pár forintal kér többet mint ami benne van a tápban de ezért többen veszik mert olcsóbb és ugyanugy megkapják azt a hasznot amit a drágább gyártók.Szerintem ezért olcsóbb.Na ennyi,én maradok az Acana-nál.Ja és szerintem az eukanuba nem jobb mint az Acana mert szója is van benne ami allergiát okozhat a kutyáknál.
2009. jún. 15. 11:25
 13/22 anonim ***** válasza:
95%

A kutyák azért eszik a füvet néha, amiért más ragadozó is: a rostok miatt. A bélrendszer rendben tartásához kell, pl hogy a lenyalt szőrszálak ne okozzanak gondot. Macskáknak ezért lehet venni külön füvet, mert szükségük van rá, de ugye a kutyát sétáltatja a gazda vagy legalábbis kertben tartja, így talál füvet magának.

Én macskát etetek acanával, gyönyörű és eleven cica.

És az hogy magas az állati fehérje tartalom az jó, ha a növényi fehérje magas az nem. Igaz én a macskákból indulok ki, de nekik az sem lenne gond, ha csak nyers húst és csirkebelsőséget kapnának, mert ragadozók (ahogy a kutyák is), vagyis magas állati fehérje-szükségletük van, ezt jobban kielégíti az acana, mint pl egy whiskas, amellett, hogy vannak bene gyógynövények és vitaminok is.

2009. jún. 15. 13:01
 14/22 anonim ***** válasza:
Nálunk nem vált be,de ez nem a táp hibája,hanem a kutyám túl érzékeny gyomrú.
2009. jún. 15. 15:38
 15/22 anonim ***** válasza:
60%

Látom aki szerint az Acana jó táp az le van pontozva!

Idióta emberek is olvassák a kérdéseket, azt látom!!!

Tisztelet a kivételnek!!!

2009. jún. 15. 16:36
 16/22 anonim ***** válasza:

Miért kéne lepontozni,aki szerint jó táp?

Kutyától függ,melyiknek mi válik be.

2009. jún. 15. 18:20
 17/22 anonim ***** válasza:
60%

Mégis ők vannak lepontozva!

Nem én találtam ki!

2009. jún. 15. 18:42
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem mellékesen megjegyzem, hogy az én kutyám allergiás a csirkehúsra, ebből kifolyólag kötöttünk ki az Acana Grassland tápnál. Valóban egy kevéssel meg kellett emelni az adagot, ahoz képest, amit írtak, de nagyon szereti a kutyám, szép a szőre tőle és nagyon aktív. Szóval szerintem nagyon jó.
2009. jún. 16. 09:27
 19/22 anonim válasza:
Szerintem jó táp.Most nemrég kezdtem adni a kutyámnak(kölyök),de tele van tőle energiával,szebb a bundája,és ami fontos nem zsírosodik,meg puffad tőle.Sokan megkérdőjelezik.hogy jó-e a sok fehérje,nos a válasz IGEN.Gondoljunk csak bele,a kutya egy ragadozó állat,ezáltal sok hús és fehérjére van szüksége.Azt is mondják,hogy többek kaik tőle.Nos ez a jó,ebből is látszik sok a hústartalma.Egyszerű anatomia.Rövid bélrendszere és a csak a fehérjét,vitaminokat és az egyéb szükséges tápanyagot emészt meg.A sok gabonafélék,salakanyagok megragadnak a bélbe,ezáltal nem emészt meg sok mindent,ezért híznak el a rizzsel,olcsó táppal etetett kutyák.Abban is valami,hogy lehet egy olcsóbb kevésbé jó táppal is szép a kutya,de korántsem biztos,h olyan egészséges.Plusz ha sportoltatja az ember a kutyusát akkor csakis a legjobbat érdemli és nem éri meg az olcsó tápokkal való kisérletezés.
2011. máj. 28. 19:27
 20/22 anonim ***** válasza:

10 hónapja Acanával etetem az 5 kutyámat. A lustább kutyáim nagyon meghíztak tőle, míg a többiek pont gyönyörűen kikerekedtek. A lustábbak adagját lecsökkentettem, és ebből lett a probléma. Legvadabb rémálmomban sem számítottam arra ami történt: egyikük minden reggel sárgát (epét) hányt. Nagy nehezen rájöttünk, hogy sok a sava. Visszemeltem az adagját a normál adagra, azonnal megszűnt a hányás. Másik kutyámat emiatt már csak visszafogottabban fogyóztattam, tényleg csak nagyon minimális mennyiséggel adtam neki kevesebbet. Egyik este rosszul lett, begörcsölt a hasa, másnap már véreset hányt, 1 hétig szurokfekete volt a széklete a vértől. Minden kijött belőle, még a víz is, és nagy fájdalmai voltak. Daganatot, fertőzést kizárták. Nem volt láza, nem volt a rosszulléteket leszámítva elesett, még étvágya is lett volna, ha minden ki nem jött volna belőle. Nem volt bélelzáródása. Úgy néz ki, fekélye vagy gastritise van. Most savlekötőt kell szednie.

Egy kutyának, akit Acanával etettem.

Ez van, véleményem szerint nem jó az olyan táp, amiből ennyire keveset szabad adni, mert olyan szuper a tápanyagtartalma. A sok pangó gyomorsav ezt okozta.

Tény, a szőrük ragyogó, ízlik is nekik nagyon. De én fokozatosan le fogok állni róla és messze elkerülöm ezentúl az ilyen hiper-szuper tápokat. Mire megyek vele, ha biomicsodákból van, ha közben elvérez a kutyám???

Arról nem szólva, hogy a másik kutyámnál nyáron nézték a vérétékeket és a Creatinin szint a határon volt. Csak akkor ezt még nem kapcsoltam össze az Acanával.

2011. okt. 24. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!