A fojtónyakörv alkalmazása nagyon drasztikus módszer?
Amikor megláttok egy kisgyereket/másik kutyát, ültesd le adj neki jutalomfalatot, ezt akár folyamatosan addig, amíg el nem megy mellettetek, vagy ha gondolod, nem is kell leültetned, csak tereld el a figyelmét vele.
Én is vettem a bullmacimnak fojtót, igazából tudni kell használni és akkor nem drasztikus. Nekünk is vannak hasonló problémáink (a kutyákhoz való húzásról már leszoktattam, de a gyerekeknél még nagyon menne oda hozzájuk, náluk a jutalomfalattal való figyelem elterelés jött be eddig), szóval én még nem használtam nála a fojtót.
lánc folytó FIXRE VISSZACSATOLVA !
a lényeg fixre visszacsatolva .
fül mögé felhúzva, a nyaka felső részén ,szorosra, de nem túl szorosra visszacsatolva !
a saját súlyától ne forduljon el . a karabíner a bal fül mögött !
gyorsan reagál rá a kutya, nem zavaró, nincs csörgés, nem
okoz sérülést, jól néz ki, és amikor leveszed a pórázt hallod a láncszemek csörgését, így tudod merre van a kutyád!
persze fontos a pontos méret is, az a jó amit könnyedén,de nem lazán rá tudsz húzni a kutya fejére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!