Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tanítsak meg a kutyámnak?

Mit tanítsak meg a kutyámnak?

Figyelt kérdés
Nagyon sok mindent tud és semmi sem jut az eszembe hogy mit lehetne megtanítani neki. Közepes testű egy éves kutyus
2012. márc. 27. 13:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
8 a trükköket hogyan tanítottad meg neki ?
2012. márc. 27. 19:51
 12/18 A kérdező kommentje:
Bocsi a 10.
2012. márc. 27. 19:52
 13/18 Catz ***** válasza:
100%

A trükköket klikkerrel tanítom mindig, hogy az pozitív élmény legyen a kutyának is. Azokat nem várom el, mint pl. a behívást, aminek a nem teljesítéséért büntetés jár. A trükköknél nincsen jó vagy rossz teljesítés.

Pl. a lábemelgetés. Leültettem, vártam. Egy idö után el kezd mocorogni és amikor megmozdítja az egyik elsö lábát, akkor klikk-> juti. Persze ehez, rá kell lennie a kutyának kondicionálva a klikk hang jelentésére.

Melyikre vagy még kíváncsi? :-)

2012. márc. 27. 20:02
 14/18 A kérdező kommentje:
A kosár vivéshez nem akar megfogni semmit szagolja aztán elfordítja a fejét:S de ezt nagyon szeretném
2012. márc. 27. 20:10
 15/18 Catz ***** válasza:
100%

Nálunk apportos a kutya, mindig cipel valamit a szájában így egyszerü volt. Na lássuk nálatok.

Kendd be valami illatossal (sajt, karika kolbász...) a fogós részét. Ezt a folyamatot fel kell építened.

Tedd le a kosarat úgy, hogy 3-szöget zarjon veled és a kutyával. Szóval, Te állsz egy helyen, kutya elötted kosár pedig jobbra vagy balra töled és a kutyától. Bonyolultnak hangzik, de egyszerü.

Szóval, ne nézz a kutyára, mert akkor töled várja a parancsot. Szugeráld a kosarat, de közben lesd a kutyát. Ha csak ránéź a kosárra klikk-> juti, ezt gyakorold, mmíg le nem esik neki.

Következö lépés, hogy egyre közelebb menjen, söt megszagolja, megnyalja a kosarat. Utána már csak akkor kap megerösítést, ha elkezdi nyaldosni, harapdálni.

Ha már megfogta a szájával, akkor lehet egy "Hozd!" vezeényszót társítani.

Ez a folyamat a kutyától függ, lehet pár nap, vagy egy hét.

Lényeg, hogy mindig úgy fejezd be, amíg akutyában még látod a lelkesedést. A végén adjál neki Jackpotot, szal 4-5 jutifalit egyszerre, hogy jól csinálta.

Ne csüggedj, ha az elsö pár alkalommal fingja sem lesz, hogy mit akarsz töle, pár alkalom után hidd el, hogy le fog esni neki, ha már hozod a kosarat :-)

2012. márc. 27. 20:20
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat már tud szlalomozni de a kosár az nagyin lassan megy de nen baj van idó :)
2012. márc. 28. 20:53
 17/18 Catz ***** válasza:
Szívesen! NE csüggedj, amint rájött a lényegére gyorsabb lesz :)
2012. márc. 29. 09:26
 18/18 anonim válasza:
Tudom már régi kérdés de az ugatás kérdésre a válasz az én kutyám tudja azt a vezényszót és ő se nagyon ugatos de tudtam hogy mi az amivel fel lehet hergelni és ugatni kezd és úgy tanulta meg kB 5 perc alatt
2018. dec. 2. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!