Szerintetek egy kutya lehet fajtiszta hogyha nincs torzskonyve?
Kedves 11.!
Óriási nagy baromságot írtál. Miért is csak a tenyésztéshez és kiállításokhoz kellene a papír??? Miért ne lehetne fajtatiszta kut
Na mégegyszer:
Kedves 11.!
Óriási nagy baromságot írtál. Miért is csak a tenyésztéshez és kiállításokhoz kellene a papír??? Miért ne lehetne fajtatiszta kutyám, ha nem akarom tenyészteni?
Ha fajtatiszta kutyát akarok, akkor az legyen törzskönyves. Ha nem, akkor meg miért is nem a menhelyről mentek egy életet?
Kedves 12-13.
Szerintem baromságot Te írtál.
Miért ne lehetne fajtatiszta kutyád? De nem attól fajtatiszta, hogy van TK-ja. Ismerek nem egy embert, aki egyszerűen nem váltotta ki a TK-t vagy nem kérte, 1 éves korában ivartalanította, kiállításra nem akart vele járni, stb.
Mi összefüggés van a menhely és a TK-s vagy TK nélküli fajta tiszta kutya között?
Attól, hogy nem kéri valaki a TK-t, ivartalanítja a kutyáját, attól még lehet neki abból a fajtából kutyája, ami tetszik neki. Miért erőlteted ezt a TK dolgot és hogy ha nem akar TK-t, akkor vegyen ki menhelyről kutyát?
Ennyi erővel téged is le lehetne szólni, hogy minek neked TK-s kutya, miért nem menhelyről vettél ki, ha már ilyen nagy szószólója vagy. :-)
Ez mind szét és jó, bár csak részben igaz. Valóban vannak ilyenek, de van kivétel. Mint ahogy az úgymond tiszta tenyésztők között, akik TK-val adják a kutyákat is vannak kivételek, akik amúgy átverik az embert és nem is azoktól a szülőktől van a kiskutya, akik a származási lapon szerepelnek. :-)
Szóval a TK csak egy papír, ami bizonyos körökben számít, bizonyos körökben nem. Nem attól tisztességes egy tenyésztő, hogy TK-t ad, hanem attól, hogy elkötelezett a fajta iránt és nem csak a pénz érdekli.
Szerintem még mindig Te írsz baromságokat.
De igen, attól fajtatiszta, ha törzskönyve van. Ezen nincs mit vitázni. Tk nélküli fajtatiszta ku
Már megint nem küldte el:
Szerintem még mindig Te írsz baromságokat.
De igen, attól fajtatiszta, ha törzskönyve van. Ezen nincs mit vitázni. Tk nélküli fajtatiszta kutya nincs.
Tisztázzunk még valamit: van, hogy nem kérsz törzskönyvet és a tenyésztő nem váltja ki... na az ilyen nem Tenyésztő. De előfordulhat olyan is, hogy nem kérik a tk-et és így a Tenyésztő magánál tartja és ivartalanítás után megkapják, de ettől még a kutya tk-es.
Engem aztán nyugodtan leszólhatsz, pont nem érdekel egy olyan ember véleménye, aki a szaporítókat védi. És tényleg törzskönyves kutyáink vannak. És tényleg nincs menhelyről kutyánk...az utcáról sikerült egyet összeszedni, majdnem teljesen megfagyva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!