Miért nézik le azokat az embereket, akik menhelyes kutyák helyett kiskutyát vesznek?
Na látod, 20., ez a gáz.
Nem gondolod, hogy erős ez a csöves/pénzes pasi kontraszt???
Belegondoltál, hogy ezzel minden keverék kutyát és a gazdájukat hogy megsérted?
Az a szerencsétlen keverék nem tehet róla, hogy egy i.ióta ellette az anyját aztán kidobta őt a tesóival együtt.
Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy ha downos lesz a gyereked, inkább örökbe adod, mert neked vagy normális gyereked legyen, vagy semmilyen.
Méghogy a fajtatiszta kutyát választó embereket nézik le.
Besz.rok.
Mindjárt ejtek értük pár könnycseppet.
Nem kell mártírkodni és csak azért befogadni kutyát menhelyről, hogy te micsoda jólélek vagy...
De ha neked fajtatiszta kutya kell, akkor a történetnek itt vége, nem segítettél senkin, és pont.
Ez nem jó vagy rossz, ez semleges.
De lenézni egy kutyát csupán azért, mert menhelyi/keverék!!!
Szégyelld magad.
Komolyan.
Én nem nézek le egy kutyát sem, a pártolóikból van elegem akik eltúlozzák. Inkább te nézed le a hajléktalanokat ha azt hiszed ez sértés, pedig csak egy példa akar lenni. Szerintem az, hogy magamhoz veszek egy állatot és megadok neki mindent, boldoggá teszem, baromi nagy és jó dolog. Tök mindegy, hogy milyen állat. Boldogságra csak a menhelyi állatoknak van joga? Te is ugyanúgy többnek tartod a kedvenceid, ahogy rólam állítod, csak te a "másik" csoportot. És te feljogosítva érzed magad erre, mert hogy nekik rossz volt az életük. Az mondjuk eszedbe jutott már, segíteni nem csak örökbefogadással lehet. Nem, túl szűklátókörű vagy. Nem mintha egyáltalán kötelező lenne segíteni, vagy pont a menhelyi kutyáknak segíteni az ezer dolog közül ami rászorul. Na mindegy.
Előtte szóló: nekem nem a kinézet a lényeg, bár igaz, hogy van ideálom, de tetszenek menhelyi kutyák is. Nekem főként A Fajta a lényeg és a viselkedés. Igen, céljaim vannak a kutyával. Csak nem tudom miért kell ezzel magyarázkodnom, mikor enélkül sem teszek semmi rosszat. Nem tudom a sérüléseknek vagy hasonlóknak mi köze van ehhez. Mit gondolsz, kidobom a kutyám ha félszemű, vagy mi?
nem akarok tovább offolni, teljesen elbeszélünk egymás mellett.
és kikérem magamnak, hogy lenézem a csöveseket (az alkoholistát lenézem, de pont nem jónak mondod, egy hajléktalan szállón vagyok önkéntes, nyáron pedig rett-szindrómás lányokat táboroztatok szintén önkéntességből, év közben pedig javítónevelős kamaszoknak tartok foglalkozásokat.)
De ne mondd már, hogy ez a csöves-pénzes pasi összehasonlítás nem azt sugallja,hogy a hajléktalan ember mennyivel kevesebbet ér!
Nekem különben mindegy.
Ja, és van egy fajtatiszta, TK-s kutyám is.
+ 3 mentett kutya és 3 mentett cica.
És mindenkit egyformán szeretek.
Még mindig elbeszélünk egymás mellett...
Én egy menhelyet szoktam ajánlani, a Noét.
Itt biztosan tudom, hogy nem adnak akárkinek kutyát, és minden egyes kutyájukról tudják, hogy milyen ember mellé való.
Fogja magát a kedves tanácstalan kutyakereső, ír meg ímélt, hogy Kedves Noé, lakásba szeretnék ilyen-olyan kutyust, ennyit meg annyit foglalkoznék vele stb, és máris "felsorakoztatják" azt a 20 kutyát, aki elvileg megfelel az illető igényeinek (illetve aki megfelel a kutya igényeinek.)
De még ekkor nem tartunk sehol, 3x találkoznod kell a kiszemelteddel, ennyi idő alatt általában kiderül, hogy mekkora az összhang.
Ennyi.
Mellesleg gyereket sem úgy választasz polcról.
De amikor majd kamaszodik, vagy nem idomul megfelelően az igényeidhez, megnézem, hogy adod vissza a feladónak.:D
Dehogynem. Megmondod, hogy milyen gyereket szeretnél, és vagy vársz rá, vagy viszed amelyik épp elérhető. Ez valahogy így megy ha örökbe fogadsz. Azért pedig nem fogom bármelyik kutyát hazavinni, mert a saját gyerekedet nem tudod kiválasztani... Nagyon értelmes indok. De még ott is ki tudod választani, hogy KITŐL akarod. A gyerek az nem kutya. Ha a kutyát úgy nevelnéd mint a gyereket, gondok lennének. Azt hittem ezt tudod, ha már ilyen szakértő vagy. Úgyhogy ez rossz vicc és érv. Amúgy pedig nem is vagyok oda a gyerekekért. És a kutyát sem adom vissza ha rossz hisz eleve olyat választok aki tetszik, a nevelés meg az én dolgom.
Amúgy amikor kirándulni voltunk a Noé-nél az iskolával, elég bunkók voltak. De hát biztos csak én fogtam ki ezt.
Hú nem gondoltam, hogy ilyen veszekedés lesz a kérdésemből.
Igazad van, nemtudomhányadik válaszoló. Soha életemben nem jártam menhelyen.
De őszintén szólva amit egyes menhelyekről hallottam...nem is szívesen megyek oda. Sajnálom az ottani kutyákat és macskákat (tudom, más állatok is vannak ott, de egy lóért nem vagyok úgy oda, bocsi), és legszívesebben az összeset hazahoznám. De ez nem így megy, sajna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!