Most én voltam a hibás?
A városban sétáltam a másfél éves amstaff szuka kutyusommal. Mivel 'mentett' kutyus, ezért szájkosár van rajta.
Egy ismerősömtől hoztam el, mert megvette, de nem foglalkozott vele,mondván nem olt ár ideje....Mindegy nem minősítem,meg van a véleményem róla. Csak kint volt a kertbe, se kutyák, se emberek között. Semmi inger, semmi nevelés.
Sokszor viszem emberek közé, be a városba, autókhoz, kutyákhoz, kutyasulit is megkezdtük már.
Nem harapós, csak félelmében morog és ledominálja a kutyát.
Ezért is van rajta szájkosár, még véletlenül se harapjon meg senkit. Még nem 100-as, nem stabil. De inkább rajta hagyom a séták alatt, minthogy baleset legyen.
A kutya 3 hónapja van nálam.
A kiképző is mondta, hogy sokat vigyem városba, szokja a zajokat, ingereket, emberek mászkáljanak körülötte stb.
Ma sétáltunk a városban, nem volt nagy tömeg körülöttünk. Találkoztam ismerősömmel, beszélgettünk. Szépen lefektettem a kutyát magam mellé, nyugodt volt, még az ismim is megsimizte. Szájkosár rajta maradt.
Egyszer csak a másodpercek töredéke alatt ott termett egy kisgyerek és neki állta simizni és ölelni a kutyust.
A kutyám meg rámorgott és ugatott. A kisgyerek megijedt,persze a szülő csak később rohant oda.
Szokásos hepaj, nem történt semmi, senkinek nem esett baja.
Ilyenkor hol van a szülő, amikor szabadon rohangászik a gyereke??? Nem hiszem hogy én voltam a hibás, a kutyám nyugodtan feküdt.Nyilván megijedt a kisgyerektől, hisz leírtam, hogy rehabilitálni kell.
Persze hogy kiálltam a kutya mellett, hiába fenyegetőzött mindenfélével, hisz az ő gyereke volt a hülye. A szülő nagy nehezen felfogta a szitut,puffogva odébb is állt.
Szerintetek? Most legyen lelkiismeret furdalásom? Nem történ semmi!
Egyáltalán nem a te hibád volt, az ilyen szülő inkább annak örüljön, hogy nem az autó elé szaladt ki a gyereke!
Szép tőled, hogy magadhoz vetted a kutyust, remélem sikerrel jársz a nevelésével!:)
Én rosszul vagyok amikor látom hpogy kisgyerek rohan oda egy kutyához. Annyira idegesítő némelyik, ordít, szorongatja a kutyát, ugrik felé, megijeszti. a szülőktől sosem látom, hogy leguggolna és mutatná a gyereknek, hogy hogyan kell közelíteni egy kutya felé.
Nem te voltál a hibás. Az a szülő amelyik azt hiszi, hogy mindenki úgy el van ájulva a kölykétől mint ő, az majd rájön, hogy élnek mások is a világon rajtuk kívül és bizony alkalmazkodni kell. Nem tudom mit szólna egy apuka ha nekirontanék a gyerekének, fölkapnám, szaladnék vele, meg görgetném a földön, és közben hangosan ordítoznék.
Ja, és a gyerekekkel vigyázni kell, csípnek is.
nem te vagy a hibás, sajnos sok felelőtlen szülő van..
én is jártam hasonlóan,nekem bichonom van,ismimtől hoztam el(akkor volt 1 éves) mert nem kellett neki, a kertben volt egész nap,sétálni őt se vitték,amióta foglalkozok vele(9 éve) azóta nagyon sokat fejlődött,a kutyákkal már egy kis idő után már megbarátkozik,de azért résen kell lennem és korrigálni, hát igen a másik a gyerek próbléma ,hozzám is futva sikítózva jönnek a gyerekek és szó nélkül simogatják meg,múltkor majdnem oda kapott egy gyereknek és a szülőnek meg is jegyeztem hogy tanítsa meg a gyerekét arra hogy kérdezzen és utána simogasson,mert attól hogy cuki fehér kutyus ,nem biztos hogy nem harapná le az úját,mindig tudom hogy kik simogathatják meg,az én kutyám utálja a nagyon izgatott embereket, ezért csak nyugodt gyerekeknek és felnőtteknek engedem meg hogy megsimogassák, mindig engedi magát és látom rajta hogy ő is nyugodt, egy izgatott gyereknek nem hagyná magát megsimogatni az tuti..
de ez van, van aki tudja mi a teendő ha idegen kutyát lát és vki nem, és a szülő feladata lenne hogy a gyereket megtanítsa hogy nem minden kutyához megyünk oda és simogatjuk puszilgatjuk meg,főleg engedély nélkül nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!