A konzerven kívül mást nem eszik meg! Ilyenkor mi van?
Ezt a kérdést tettem fel tegnap:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2790238-mikor..
Azóta sem eszik meg mást, csak a konzervet, pedig már sok dologgal kínáltam. Még megpróbálok majd csirkefarhátat adni neki, de ha azt sem eszi meg, akkor ez most mit jelent? A konzervet miért eszi meg, ha mást nem?
én még olyan kutyát nem láttam aki éhenhalt volna amíg bármi kaja volt előtte.
nem adsz neki konzevet és kész. Gondolod majd éhenhal a táljában a táppal?
Az étvágytalanság az, amikor nem eszik a kutya, és ez általában általános gyengeséggel, kedvtelenséggel is párosul. Ha eszik, de csak egy vagy két dolgot, akkor nem étvágytalan, hanem válogat. A konzerv hajlamos ilyet okozni, nem te vagy az első, akinél ez történik.
Valószínűleg azért most kezdett el válogatni, mert érzi rajtad a kutya az aggódást, hogy megváltozott módon állsz hozzá, ezért változott ő is.
De ha olyan baromira aggódsz, akkor nem értem, miért itt kérdezősködsz. Vannak állatorvosok, nem csak egy, megmutatod többnek, elmondasz mindent, ami miatt aggódsz, kivizsgálják, megnyugtatnak, és el van intézve.
Próbáld meg, hogy a napi adag tápjára raksz egy evőkanál kenőmájast, kis kenhető sajtot, akármit, összekevered és lerakod neki. 10 percig otthagyod, ha nem eszi meg, akkor elveszed és megkapja következő este. Addig ez a rendszer, amíg nem eszik.
A kedvét, általános állapotát pedig figyeld, hogy tudj mit mondani a dokitoknak.
Nekem Argos (roti-nj keverék kan) évente általában 1-2 alkalommal nem akar enni. Ilyenkor mindig elveszem a kaját, és másnap estig SEMMIT nem kap. Volt, hogy 6 (!!!) napig nem evett :O mit ne mondjak, nagyon lefogyott. De nem betegség volt, mert láza nem volt, doki is mondta, hogy semmi baja, kedve, erőnléte jó volt. Egyszerűen sztrájkolt :D
Ha Te túlstresszeled az étkezését, akkor azt ő is érzi...
Köszönöm a válaszokat! Azért még megpróbálkozunk egy másik állatorvosnál, aki rendesen meg is vizsgálja. Aztán, ha ő is azt mondja, hogy nincs baja, akkor nem aggódom tovább.:)
Most már egyébként a konzervet sem eszi meg csak belenyalogat, de láza továbbra sincs és lent is ugyanúgy szaladgál. Érdekes, ilyet sem csinált még soha!:S
6 napig nem evett?:O Jézusom, nem aggódtál?:) Tudom, hogy nem kellene ennyire görcsölnöm ezen, csak most a kullancsok miatt aggódom ennyire, nagyon nem szeretném, hogy elpusztuljon, főleg ne azért, mert nem veszek észre valamit.:(
Azért köszi a válaszokat!
Nem aggódtam, mert kunyerálni jött fincsit, de abból meg nem kapott :D Egyszerűen nem akart tápot enni, én meg nem akartam neki mást adni. Lefogyott karcsúra, aztán kész.
A másik doki megkérdezése jó ötlet!
És a mostani doki mi alapján mondta a lyme kórt???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!