Van1magyar vizsla kutyám aki8éve van nálam.2010. december6. án egyik óráról a másikra megvakult. Elvittük Nyiregyházára az állatkórházba ott azt mondtákGlaukómája van. És a mainapig egyre rosszabb. Apa szerintel kellene altatni. Ez nem szenvedésneki?
Nekem is vizslám van, 11 éves, szerencsére nem vak, de ha az lenne se lenne szivem elaltatni. Ő is egy élet, nem tudja elmondani, hogy mit szeretne, nem dönthettek felette. Persze ha azt látjátok a viselkedésén, hogy szenved,szomorú, kedvetlen, stb..akkor szerintem is lehet jobb lenne neki elaltatni. Ismerek 2 cicát is, aki megvakult, de abszolút nem szenved, ugyanúgy él, mint eddig, tud rendesen tájékozódni, stb... tavaly ideiglenesen befogadtam egy háromlábú cicát,akit egy kutya marcangolt meg,de ő is megszokta....
Azért mert valaki testileg fogyatékos, nem kell rögtön elaltatni.szerintem.Embereket sem altatnak el, ha megvakul, vagy levágják a lábát stb.
Azért meg ne altassátok el, mert nektek úgy lenne könnyebb,és nem akartok vele"bajlódni", ha már 8 éve ott van, biztos megszerettétek már annyira,és sok örömöt szeretetet adott, hogy megérje a fáradozást.
Ha látjátok a kutyán, hogy élni akar, ne altassátok el.
Háát kezelni kellett volna amikor még kezelhető volt. Ez nem egyik napról a másikra megy. (pl fotókon már évekkel ezelőtt látható kellett volna, hogy legyen a szem színváltozása)
nem szenvedés,mert nem jár fájdalommal. Ha elegendő elfoglaltságot biztosítassz neki akkor teljes életet élhet
szia!
Az én spánielem már kb 9 évesen megvakult, és 15 évig élt! A világ legboldogabb kutyája volt, észre sem lehetett rajta venni, hogy nem lát. Emiatt elaltatni hülyeség egy kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!