Boxer nevelésében kérnék tanácsot, én vagy a párom módszere a megfelelő? Nem jutunk dűlőre!
Rengeteg nézetünk nem egyezik meg férjemmel a boxerünk (7honapos-kan) nevelésében.
1. kutyasétáltatás: én lemegyek vele, és ahogy kiérünk a kapun 5-8 perc séta jobbra-balra (amerre a kutya menne) majd célirányosan a megszokott helye, ahol a dolgát végzi. Férjem kimegy a kapun és tojik rá a kutya mit akar, viszi egyből oda, annak ellenére, hogy a kutya húz, bár ez mindkettőnknél van, szerintem éppen ezért.
2. lakásban: itthon dolgozom, de én a lakásban szinte sosem játszom vele, nekem egész nap lustálkodik, amikor játszom is, én megyek hozzá le játszani a szőnyegre, bárhol. Férjem meg úgy játszik vele, hogy durván, morog, ugat, sőt ugrál lakásban.
bocs,de egy 7 hónapos boxer nem szaladhat póráz nélkül?!?
ez kb állatkínzás. Annyi energia gyűlik benne,nem csodálom,ha bepisil és ugrál.Sürgősen menjetek kutyasuliba mielőtt nagyobb gondok lesznek.
persze 5 hónaposan nem megy messzebb egy kutya se 10méternél,de 7 hónaposan már elmegy.ha nem tanítod meg a behívást akkor soha nem engedhetedel, és lesz egy agressziv idegbeteg kutyád.
Inkább vegyél (vagy varrj) egy hosszú, könnyű pórázt. Legyen jó pár méter hosszú, vedd le róla jelképesen a rendes pórázát és add rá a másikat. Engedd el, ha látod, hogy meglépne el tudod csípni a hosszú póráz végét (persze szólj is rá), rá fog jönni, hogy "póráz távolságon" kívül is az történik amit te akarsz (nekünk legalábbis bejött anno a boxerünknél). Kutya suliba nem akarjátok majd vinni?
Játék: magyarázd el a férjednek is, hogy amint agresszív viselkedést tanúsít a kutya azonnal le kell állítani. Leülteted, elküldöd a helyére. A lényeg, hogy a játéknak vége. Most még aranyos, meg kicsi, de ha megszokja, hogy ezt lehet nem lesz olyan vicces amikor majd megnő és nem tudjátok leszoktatni róla.
A nagyobbik gond, hogy nem tanítottátok meg a kutyának, mit nem tehet meg a gyerekkel. A felugrálást már az első perctől tiltani kellett volna.Ha Neked nem hallgat a szóra ilyenkor, akkor nem vagy elég erélyes a kutyához. Holott Veled van szinte egész nap.
A sétákhoz pedig annyit: az a napi 30-40 perc csak pórázon nagyon kevés. Lehetőséget kellene adni a kutyának, hogy biztonságos helyen szabadon rohangáljon , sőt, kutyatársakkal játszhasson.
szia!
Most néztem meg nemrég a Marley meg én című filmet. Kb ugyan ez a helyzet abban is...
Mindenképpen kutyaiskola kell a boxernek.
Szia!
Már előttem leírták a legfontosabbakat.
Azt nem értem, hogy miért lett lepontozva az a válaszoló, aki a pórázos séták negatív következményeit vázolta???
Igenis egy kamasz, energiatúltengésben lévő boxernek naponta kell lehetőséget adni, hogy szabadon levezethesse energiáját a gazdival való labdázással, játékkal, más kutyákkal való bírkózással!!!
Emellett a normális laza pórázon történő sétát is meg kell tanulnia: amint feszül a póráz, hátra arc és séta tovább...amint újra megfeszül, ismét hátra arc. Ha ezt elkezditek, akkor minden egyes sétánál alkalmazni kell a kutya egész életében, különben nem fog használni!
A kutyának az sem tesz jót, hogy a kamaszodása közepén a két gazditól tök ellentétes jelzéseket kap...
Én is mindenképpen kutyaiskolát javaslok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!