Közepes vagy nagytestű, könnyen nevelhető, nagyon ragaszkodó a gazdájához, szereti a gyerekeket. Azonban kitűnő házőrző kell legyen, agresszív az idegenekkel, igazi őrző-védő. A fontos, hogy a gazdát ne támadja.
Előző vok, azt elfelejtettem, hogy egyik normálisan nevelt, szocializállt, tanított kutya sem támadhatja a gazdáját a falkáját. Ahhoz h megbízható őrző kutya legyen a kutya alapképességeire muszály rárakni még + dolgokat kutyaiskolával.
2009. jún. 13. 09:20
12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nálunk már volt olyan kutyus, akit semmilyen eszközzel nem tudtunk nevelni, pedig megpróbáltuk. Most is ő uralkodik a szüleim házában..:-DD Kutyasulit szeretnénk természetesen, majd a kisfiam lesz a gazdija, 2 éves lesz, amikor megvesszük a kutyust. Azt szeretném, hogy a kutya nagyon ragaszkojon hozzá, lehet hallani olyan ebekről, akik követik a baba minden mozdulatát. Sajnos sok a betörés felénk, féltem a családom.
Köszi a válaszokat!
2009. jún. 13. 11:04
13/19 anonim válasza:
Szerintem a leírás a rottweilerre is teljesen igaz, az egyik legokosabb kutya, nagyon ragaszkodó, de a territóriumát maximálisan védi, gyerekszerető.
2009. jún. 13. 11:52
14/19 anonim válasza:
A Komondorra ez a jellemzés tökéletesen igaz!
Nekünk is ilyen fajtánk van :)
éppen tegnap fogott le egy férfit!
2009. jún. 13. 11:56
15/19 anonim válasza:
komondor nápolyi masztiff német dog német juhász belga juhász Rhodesiai Ridgeback Rottweiler Schnauzer- Órias -->gyerekeket szereti, de egy bizonyos kor alatt nem ajánlott, mert előfordulhat, hogy amikor a gyerek nyúl egy labdáért, nyúl érte a kutya is. Tibeti masztiff de kutya suli mindenképp fontos de én a legjobban a belga juhász kutyát ajánlom abból is 4 "féle" van
2009. jún. 13. 12:46
16/19 anonim válasza:
A legendás gyermekszeretet nehezen össze egyeztethető az agresszióval. Nekem leom van imádja a gyerekeimet, őrzi is a házat, de nem tudom hogy megvédene-e valószínű hogy igen.
2009. jún. 13. 13:17
17/19 anonim válasza:
"követik a baba minden mozdulatát"
Nekünk landseer-ünk van :-))
2009. jún. 13. 13:59
18/19 anonim válasza:
Kuvasz is lehetne éppen.
2009. jún. 13. 14:10
19/19 anonim válasza:
Nápolyi masztiff! A gyerekeket imádja,a leghűségesebb társ az egész családnak,viszont az idegeneket elretteniti.
Ha kicsi korától következetesen nevelik semmi extra kiképzés nem kell neki,a családot és annak vagyonát minden körülmény között megvédi!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!