Ilyet nem olvastam sehol, lehet, hogy mégis beválik?
kergetőzés = játék
utoléred -ledominálod ( hátára fordítod ,lefogtad )
nem azért mert megette a szart ,hanem mert utolérted !!!
ez nagy különbség :)
és ,ha nem vagy ott ???
a lényege , megbüntetni azonnal amikor meg akarja enni !!
a legfontosabb az időzítés !
pont abban a pillanatban amikor elkezdené !!
nem később ,kergetőzés után,mert az már nem arra vonatkozik !
megoldás : flexi póráz vagy 10 méteres,és persze komolyabb nyakörv.
kiviszed ,elengeded , kakit talál szaglássza ( te nem mozdulsz !),mozdul,hogy megegye, te nem mozdulsz,hanem rákiabálsz : NEM ,és erősen berántod a pórázt( lehet ,hogy 8-9 méterről kell megtenned !)
ez gyors eredmény hoz, de gyakorolni kell ( a kutya nyakát nem eltörni :)
a székletevést később valószínüleg kinövi, pláne,hogy nem a sajátját eszi .
ha a sajátját is ,akkor adj neki a kajájába keverve ananászt .megváltoztatja a széklet szagát és nem lesz neki csábító !
a tápon tartott kutyák sokszor pont azért eszik meg a székletüket, mert annak a szaga hasonló a kajájukhoz,miért ?: mert rengeteg bennük az íz és illatfokozó !!!
más kutyák székletének evése lehet egyszerű kíváncsiság, esetleg kis lázadás a gazdi ellen ( tudja,hogy útálod ha ezt teszi )
nem hülye-hanem kutya ,ergó érzi amikor pipa vagy :)
Baromi jót játszottatok, kergetőztetek. Csináld még meg párszor, és biztosan összeköti, hogy "ha azt akarom, hogy a gazdi játsszon velem, akkor szart kell zabálnom"! Hogy a játék végén lenyomod, annak már rég köze sincs a szarevéshez.
Amúgy az a baj a "falkavezéresdi" szabályok alkalmazásával, hogy tényleg sok gazdi a saját ízlésére alakítje, vagy ha nem is alakítja át, de hibásan alkalmazza. Magyarul az egész értelmetlenné válik. Többet érsz azzal, ha van nálad midig valami sokkal érdekesebb dolog, akár extra finom sülthusi, vagy a kedvenc játéka, és amikor rászólsz, hogy "hagyd", és ő otthagyja, akkor jutalmazod. Büntetni meg távolról legfeljebb úgy tudsz, ha odadobsz egy kavicsos flakont, de még mielőtt beleharapna a szarba. Akár figyelmeztetés nélkül is dobhatod. Amikor meg figyelmen kívül hagyja a szart, akkor jutalmazod.
szerintem nem, mert gondolom azért nem 35 alkalom/séta gyakorisággal fordul elő :)
egyébként is ki kell tapasztalni, nálam a fizikai ráhatás nem segített, mint említettem csak a mérges leb#szás vált be. érdekes, ez jobban megviselte, mint akár egy nyakbőr cibálás. próbálgasd mi válik be nála, így a későbbiekben könnyebben tudsz majd hatni rá. a csörgős-úveges módszer is hatásos, bár sosem próbáltam (van nálam elég cucc :))
10:01-es, szerintem nem olyan nagy dicsőség, h 1 évet kellett várni arra, h a kutya elengedjen valamit, ha parancsolod.
Én amint vihettem az enyémet sétálni (bent már szépen megtanultuk a behívást), el is engedtem, és lent is begyakoroltam, h behívható legyen. Amikor el volt engedve, végig a s3ggében voltam, nehogy bármit megegyen. Természetesen ő is meg akart kóstolni jó pár dolgot, de azonnal elkaptam, rákiabáltam és megrángattam. Még erre betanultuk az ereszd parancsot is, hátha. De vagy 3 eset után inkább nem próbálkozott kinti zabálással, az ereszd meg amúgy is mindig kell :)
És nem, akkor se zabál össze semmit, ha nem vagyok ott. Tehát kb 1 hét és nem evett semmit se fel a kutyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!