Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig véd a veszettség...

Meddig véd a veszettség elleni oltás?

Figyelt kérdés

A veszettség elleni oltást 2010 novemberében vette fel!

Az lenne a kérdésem,hogy elkaphatok-e ugy veszettséget,h

egy évre rá nem vette fel az oltást!Kérem aki tud,segitsen!!!!!!!!

Megharapott a kutyám.

2012. márc. 19. 22:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
64%

Nyugi, semmi bajod nem lesz, legalábbis veszett biztos nem leszel.

[link]

Mennyire súlyos a harapás? Milyen fajta a kutyád?

Az előttem szólókkal egyetértek, sürgősen kezelésbe kell venni a kutyát, mert ha nem lesz megnevelve, a rangsor nem áll helyre, máskor is elő fog fordulni!

2012. márc. 19. 23:24
 12/24 anonim ***** válasza:
65%
Dr. Úr! Mi a véleménye a 11-es hozzászólásban linkelt cikkről?
2012. márc. 19. 23:27
 13/24 A kérdező kommentje:
A seb nem mély
2012. márc. 19. 23:28
 14/24 anonim ***** válasza:
81%

Már megint miért kellett lepontozni a válaszomat?...

és aki lepontozta, megindokolná, pontosan melyik állításom nem helytálló??

2012. márc. 19. 23:47
 15/24 anonim ***** válasza:
50%
egyetlen veszettség elleni oltás is legalább 5 évre védettséget ad(sok esetben akár egy életre)- ugye egy állatorvos tudja mi a különbség aktív és passzív immunizáció között?- leginkább az állatorvosi és oltóanyaggyártó lobbi miatt kötelező évente oltani itthon!-tehát semmi baja nem lehet a kérdezőnek e.ü. szempontból
2012. márc. 20. 02:52
 16/24 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem leszel veszett, egyrészt amit előttem is írtak, hogy a veszettség elleni oltás nem csak egy évig véd, hanem sokkal tovább, másrészt gyakorlatilag nem létezik Magyarországon veszettség a kutyák között (épp a kötelező oltásnak köszönhetően). Szóval egyszerűen nem volna honnan elkapnia a kutyádanak akkor sem ha egyáltalán nem lenne immunizálva. Sokkal nagyobb probléma a kutya neveletlensége, hogy ennyire elhanyagolad. A nyilt agressziónál nagyobb bűnt nem is követhetne el a kutya veled szemben!
2012. márc. 20. 07:00
 17/24 anonim ***** válasza:
Menj el orvoshoz. Tetanusz az kell, meg fertőtleníteni. Csak szívtad, mert mellé nyomják a veszettség elleni vakcinákat hasfalba. Szerintem ne mondd, hogy a te kutyád nincs beoltva mert min 50e büntetésre helyből számíthatsz. Mondd azt, hogy kóbor volt és viseld a hülyeséged következményeit...
2012. márc. 20. 07:13
 18/24 anonim ***** válasza:
Orvoshoz kell fordulni vele, ha mély, ha nem. amúgy a veszettség elleni vakcinát évente kell beadatni a kutyába. Amikor az elsőt kapja, az az igazi oltóanyag, utána évente csak emlékeztetőt kap. Oltasd be sürgősen, mert veszélyes lehet a környezetre
2012. márc. 20. 07:24
 19/24 anonim ***** válasza:
Mikor engem megharapott egy kutya, akkor először nyomtam bele töményen a betadine-t, aztán megvártam szépen a gazdit és megkértem, h mutassa meg az oltási könyvet. Benne volt h megkapott mindent időben, így nem mentem dokihoz. De ha csak 1 oltása is hiányzott volna ,tuti h elmegyek.
2012. márc. 20. 08:17
 20/24 anonim ***** válasza:

Ja, és a helyedben egyetlen egy okból 100000000%, hogy beadatnám: a veszettség halálos az emberre nézve. Eddig hivatalosan csak 1 eset lett dokumetnálva, ahol egy lány túlélte. Kómába fektették, küzdött, majd mindent újból kellett tanulnia. Beszélni, enni, járni, stb.

[link]

2012. márc. 20. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!