Kutya kiváló kennelből, vagy menhelyről? Elbizonytalanodtam.
Eleve írták is, hogy emberekkel szemben bizalmatlan, illetve erős kezű gazda mellé való. Szerintem te már itt megbuktál, elnézést, hogy ezt írom, de nem hiszem, hogy vezérnek tekintene egy kutya, egy ilyen kutya. Egy vizsla és egy nj között azért elég nagy a különbség.Nem hiába írják, hogy erős kezű gazdi mellé való, bizonyára megfigyelték már a viselkedését, lehet, hogy támad is, ha nem tudod rendesen fegyelmezni.
Szép dolog, hogy menhelyről akarsz kutyát kihozni, de inkább válassz egy olyat, ami békésebb természetű, te és a családod biztonsága érdekében is. Mert annak semmi értelme, hogy kihozzátok (már ha odaadják, amit kétlek) és pár nap múlva, vagy 1 hét múlva visszakerül, mert nem tudsz vele bánni. Az még egy nagy törés lenne a kutya életében.
Köszönöm, és egyetértek veletek. Hétvégén kimegyünk hozzá, meglátjuk, hogy milyen. Hát, mit ne mondjak, ez a menhely olyan, hogy elég sok kutyát kiadna telepőrzésre is, csak menjenek...
3 hónapja voltunk, kikértünk egy kutyát, hogy had nézzük meg, erre mondja a pali, hogy jöjjünk vissza egy óra múlva, mert most fognak enni...
Ha semmi konkrét célod nincs a kutyával (Kiállítás,versenyek) akkor szerintem nem fontos a fajtatiszta.
A menhelyi kutyák előéletét igaz hogy nem tudod, de sok foglalkozással minden helyre hozható.
Sok sikert a választáshoz:)
Már egy másik kérdésedre is válaszoltam :)
Ugyanabból a kennelből akartam venni kutyát (és majd fogok is), mint te, már majdnem sikerült, de közben a menhelyen elkezdtem foglalkozni egy talált dobermannal. Kifejlett kan, semmit nem tudtam az előéletéről, de kezdtük megszeretni egymást. A vége az lett, hogy hazahoztam, pedig minden álmom volt egy jó tenyésztőtől vett kutya.
De nem bántam meg. Nem volt a legkönnyebb feladat rendbeszedni, de most van egy szuper kutyám, majd a legközelebbi tényleg onnan lesz, abból a kinézett kennelből. Egy pár évet még várnom kell, mert 4 kutya most sok lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!