Most hoztam el egy francia buldog kiskutyát 1 éves a menhelyről pár napja.2 napja hasmenése van de ma észrevettem hogy a hasmenés után pár csepp vér is jön. Szerintetek?
szerintem: csontot nem kéne neki adni amíg azt sem tudod, hogy mit ehet. Konzervet meg pláne nem. Egyik sem a jó kaja kategória.
És keress egy olyan állatorvost, aki megvizsgálja a kutyát és nem telefonon keresztül diagnosztizál.
Hasmenés lehet simán attól is, hogy izgalomban van az új helyén, de ez nem menti fel az állatorvost a vizsgálat alól.
Száraztáp, legalább középkategóriás, nem teszkós meg chappi meg darling. Hipermarketekben meg a sarki ABC-ben nem fogsz olyat kapni, állatos szakboltba kell érte menni, akár kisboltba, akár Fressnapfa vagy hasonló nagyobb áruházba.
És állatorvos, mert ezek a tünetek betegségre is utalhatnak, amit nem árt kizárni, mielőtt az egészet az etetésre fogod. Persze ettől még szükséges jól etetni, de mivel nem biztos, hogy az a baj, meg kell vizsgáltatni.
Konzervek többségének rengeteg víztartalma van, hús szinte semmi. Csak felesleges kalória, ráadásul nem is rág a kutya, melynek következményei ínysorvadás, fogkövesség...
Hasfogónak jó a rizs és a csirkenyak is.
Etetni száraztáppal etetsd. Nagyon sokan vannak akik tudnak ajánlani megfizethető, de jó minőségű tápot és beszerzési helyet is, elmehetsz a legközelebbi fressnapfba, alphazooba, zoodomba, vagy ha van a közelben olyan hely, ahol kimérve lehet kapni kutyatápot, akkor oda is. Bár az eladók hozzáértésével nem mindig értek egyet, de vannak normálisak. Mielőtt veszel valamit alaposan nézd át az összetevőket: ne 4%hústartalma legyen, és hasonlítsd össze, melyikből mennyi lenne a kutya napi adagja.
Szia!
Nekem is francia bullim van! =)) Én úgy vettem észre, hogy nekik elég érzékeny a gyomruk úgyhogy egyáltalán nem mindegy mit adsz neki. Az enyémnek is sokszor volt hasmenése és az állandó állatorvoshoz járkálás után rájöttem, hogy a kajával van a bibi. Ugyanis neki egyáltalán nem lehet konzervet adni. Hiába vettem meg a legjobb, legdrágább konzervet egyszerűen nem bírja a pocija. Én bárányos-almás Acanával etetem, konzervet nem kap, időnként egy kis házikoszt, rizs, csontot azt kap, és így helyrejött a pocija!! Milyen száraztápot eszik?
Az a táp jó lesz neki.
Ha nem eszi meg, elveszed előle, nem adsz mást. Következő etetésnél újra kínálod, 5-10percig előtte hagyod, ha nem kell neki, akkor ismét elveszed. Másnap már falni fogja! Te vagy a gazdája, azt kell ennie, amit tőled kap. Finnyásságnak helye nincs, ez az ő érdeke is. El tudsz képzelni olyat, hogy a farkaskölyök hisztizik az anyjának, hogy szarvas helyett vadásszon neki nyúlra? :)
Ha nem bírod (mert szegény ne éhezzen), akkor öntsd le húslevessel, tuti megeszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!