Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak, ha a kutyám...

Mit csináljak, ha a kutyám nekem dől?

Figyelt kérdés
Mi a helyes viselkedés ilyenkor a részemről? Tudom, hogy mit jelent ez a viselkedés, csak azt nem tudom, hogy hogyan kell hárítani. Ha elküldöm magamtól ilyenkor az jó? Már sikerült minden hasonló viselkedésről leállítanom ami azt jelenti, hogy az uralmát akarja kifejezni. Egy darabig nem is volt semmi gond, minden tekintetben tisztelt, de mostanában neki állt arcoskodni megint. Pedig nem csinálok semmit sem másként mint eddig.
2012. márc. 18. 12:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Az én kutyám max. bújásból, és szeretetből dől rám, ezért soha nem tolnám el magamtól. Egész más dolgokon keresztül kell érzékeltetned vele, hogy nem ő az alfa.
2012. márc. 18. 18:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Ez szerintem sem dominálás. Az enyém is nekem dől, bújik, ha azt akarja, ha simogatom. Én azért nem mindig szeretem, mert nagytestű és nem mindig tudom így megtartani magam.

Nem hinném, hogy nálatok dominanciáról van szó.

2012. márc. 18. 18:59
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ a gúnyos hangvételű hozzászóló kivételével. Neki csak annyit mondanék, hogy tájékozódjon mi előtt beszól. Ha a kutya vállból tologat, azzal nem a szeretetét fejezi ki. Rá lehet fogni ezt is, de én nem akarom emberként misztifikálni a kutyám. Ismerem annyira, hogy tudjam mit miért tesz, és van annyira fontos a kapcsolatunk, hogy ne áltassam magam azzal, hogy ezzel a tipikus domináló viselkedéssel az ő alázatos szeretetét és tiszteletét akarja kifejezni.

Másik válaszoló, egy későbbi. Az alfaság ügyön folyamatosan dolgozom, gondolom ha az 100% lesz valaha, akkor ez magától megoldódik, de nem tudom, hogy addig érdemes-e hagyni neki. Az elején lábhágással próbálkozott:D

2012. márc. 19. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!