A kutyám miért kerülget?
A hasát mennyire szereti? Próbáltad már úgy, hogy jutalomfalattal odacsalod és megdicséred? Próbálhatod másik játékkal is, amit nagyon szeret.
Itt megtalálod egyébként a leírást.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Milyen fajta a kutyád? Hány hónapos/éves?
Tegyél a zsebedbe száraz tápot és amikor megy feléd mutasd neki, h van nálad kaja. Vagy menj oda hozzá gyorsan fogd meg, h el ne fusson és adj neki tápot. És ez a módszer azért jó mert most tudni fogja, h tőled nem kell félni mert te adod neki a kaját.:)
Nem tudom h segítettem-e, de azért 1 próbát megér.:)
Nem te szoktad végigtrollkodni az értelmes kérdéseket?...
Mindegy, kárpótol a helyesírásod.
De megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel:
A kutyád h.lyének néz.
Már nem tudom, hanyadszor írom: falkavezérségi gondok.
behívásnál alapból nem indulunk el a kutya felé. SOHA.
Az, hogy nem adja oda a labdát, megengedhetetlen.
Nem kellett volna hagyni idáig fajulni a dolgokat...
Nem csak azt kell neki megtanítanod, hogy odamenjen hozzád...
Itt egészen alapvető problémák vannak.
Megoldás:
- kutyasuli, segítséget kérsz. a Cerberost ajánlom, kifejezetten problémás kutyákra szakosodtak.
- olvass kutyatanításról szóló könyveket. Jan Fennell, Cesar Millan (akit utálok, de a semminél jobb), illetve a Bíró Andor, de Pott György féle Kutyakiképzők kézikönyve, amiben nevelési tanácsokat is találsz.
Továbbá a helyedben megtanulnék klikkerezni.
Klikker nélkül hosszabb és keservesebb meló megnevelni a kutyád.
500 forintért veszel egyet egy állatos boltban (Alpha zoo, Fressnapf,...).
Az első 3-5 napban semmi mást nem csinálsz vele, csak véletlenszerűen megnyomod, hogy a kutya is hallja, és abban a szent pillanatban adsz neki egy jutalomfalatot.
(Fontos, a jutalomfalat kicsit legyen és puha. körömnyi párizsi, virsli vagy sajtkockák.)
Utána a kutya már tudni fogja, hogy a "klikk" az jót jelent.
Klikkelés után MINDIG kapjon rögtön jutalomfalatot, akkor is, ha véletlenül klikkeltél.
Így máris magadra vontad a kutya figyelmét.
Ráadásul a kaja is nálad van, és akié a kaja, az a császár.
Kezdj el feladatokat adni a kutyának.
ÜL (megcsinálta) klikk, jutalom.
FEKSZIK (ha megcsinálta) klikk, jutalom
stb.
Leesik a kutyának, hogy ha valamit jól csinál, azzal kiváltja a jutalmazást.
Akkor elkezdheted a behívást.
Ehhez kelleni fog egy másik ember is, lehetőleg ne családtag.
A segítőd megfogja a kutyát, te pedig rohansz el tőle, közben vidám, lelkes hangon mondod a nevét, és hogy gyere.
(Ne ismételgess egy parancsot sokszor, és a behívásnál mindig mondd a parancsszót is, ne csak a nevét!)
Akkor a segítő engedje utánad a kutyát.
Ha mindent jól csináltál, a kutya utánad fog rohanni.
Ha odaért hozzád, azonnal klikk, jutalom, nagy dicséret!
Fontos, hogy ne mindig vedd ilyenkor pórázra!
Sok olyan alkalom legyen, hogy a behívás csak egy "csekkolás" a kutya részéről.
Akkor olyat is csinálhatsz, hogy sétálsz (szintén jó, ha többen sétáltok, mint egy falka - falkavonulásnak is hívják a gyakorlatot -, és ahányszor becsekkol a kutyád (csak odamegy melléd), te klikkelsz és jutalmazol - szó nélkül!
A labdázást részletesen megtanulhatod a Kutyakiképzők kézikönyvéből, ugyanaz, mint az apport...
ETETÉS!!!
Mint írtam, a kaja központi dolog.
MINDEN etetésnél előbb te egyél.
Rendesen játszd el, ahogy beleeszel a táljába.
8van, aki odáig megy, hogy egy alufóliát tesz a kutya táljára és pár karika virslit megeszik róla a kutya szeme láttára.
Nagyon hatásos.
Ez kutyanyelven azt jelenti: én vagyok a vezér, te az alárendelt falkatag.
Néha told el a táljától evés közben is (nem szabad, hogy megmorogjon, ha mégis, szoríts rá a felső pofájára addig, amíg nem nyüszög hogy engedd el. lehetőleg csak így büntesd, ha kemény büntetés kell, ne veréssel meg mittudomén milyen hülyeségekkel.)
és a saját tányérodból SOHA ne adj neki, ha kuncsorog, nézz a szemébe és morogj rá.
Ennyi.
Cserébe tök jó lenne, ha nem trollkodnál a kérdéseknél...:)
Elég nagy sz.rba kerülnél (előbb vagy utóbb megharapna a kutyád), ha és is trollkodnék és nem segítenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!