Első kutyám husky, vagy inkább német juhászkutya legyen?
ajjaj:)
ha már a "melyikkel könnyebb" kérdés elhangzik, akkor egyiket se válaszd.
egyikkel sem könnyű.
minél intelligensebb egy kutya, annál nehezebb vele.
annál több feladatot, munkát, gondolkodnivalót, fárasztást igényel.
innentől én a német juhászt kilőném.
ő az univerzális kutya...
apport, ŐV, agility, nyomkövetés, szinte mindent csinálhatsz vele...
De ha a kutyázás annyiból állna, hogy napi 1-2 séta, hétvégente túra, akkor a kutya rosszalkodni fog. (ember szemmel legalábbis úgy fog tűnni, igazából csak elfoglalja magát...)
Kertet ás, kukát rendez át, kiszökdös, esetleg hajnalig ugat,...
A husky meg elég kényes nyáron... nagyon figyelni kell, hogy ne kapjon hőgutát (szerintem hülyeség is meleg éghajlaton tartani, pláne, mivel szánhúzó kutya, nem házőrző!)
Ne várd, hogy egy normális husky emberre támadjon.
Ha többet írnál a kutyázási terveidről, jobban tudnék/tudnánk segíteni a megfelelő fajta kiválasztásában.
(ha egyáltalán fajtatiszta kutyára van szükséged, mert ne felejtsük el, hogy a kutyafajtákat különböző célra tenyésztették!
Tehát tök jó, hogy a 13 éves Pistikének a kaukázusi tetszik, mert úgy oda lehet bújni a gigaszőrcsomóhoz, de nem fogja tudni önfeledten kacarászva sétáltatni...
ugyanígy láttam már 40 éves felnőtt férfit beagle-lel ŐV-zni.
Leírnád, mennyit és hogy foglalkoznál vele?
Hány éves vagy amúgy?:)
Kertes ház?
kinti vagy benti kutya lenne?
Fontos, hogy házat őrizzen?
Kutyasuliba vinnéd, vagy erre nincs lehetőség?
(Ez mind nagyon fontos szempont kutyaválasztásnál!)
Ja! mennyit szánnál a kutya megvételére?
Utolsó.
Semmi baj nincsen a huskyval nyáron, kell neki hűvös, meg mindig friss viz, de melyik kutyának nem? Meg szerintem egyik kutyát sem kell délután nyáron sétáltatni,futni vinni,hanem a reggeli vagy esti órákban.
Kérdező egyikkel sem könnyebb, nevelni kell őket és akkor jó kutyák lesznek. Nekem csak a huskyval van tapasztalatom, igy csak avval kapcsolatban tudok nyilatkozni. Ha házőrzésre kell kutyus, akkor ő kilőve. Amúgy ha tanitod, foglalkozol vele nagyon jó kutyus lesz belőle, nagyon intelligensek, imádnak mozogni, lehet velük sportolni. Nah, meg minden husky lelkében lakik egy kiscica.:D Szóval nagyon hizelgősek,bújósak.
Először is köszi a válaszokat:)
17 éves vagyok, lesz lehetőségem őt kutyasuliba vinni, és naponta min. 2-3 órát tudnék vele foglalkozni + kutyasuli hétvégente. Kertes házban lakok kinti-benti kutyus lenne. Nem feltétlenül fontos, hogy őrizze a házat, de nem gond ha jelez, ha jön valaki:) Mennyit szánnék a kutya megvételére? Hát olyan 120-130 ezer Ft-t.
Szerintem nezegesd a hosszuszoru nemetjuhaszokat is.
Naplas gyongye kennelben nezd vegig a referenciakat,almokat.
Olyan 60-80k korul vannak ott a kutyak,torzskonyvesen,alapcsomaggal,csippel stb.De ott leirja pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!