Mit tegyek a 9 hós szuka német juhászommal, hogy ne rágjon szét mindent? (szó szerint MINDENT)
Kedves kérdező!
Mi a kóchengeres rák f@száért teszel fel kérdést, ha utána leszólod azokat akik normális válaszokat adtak?
Fingod nincs a kutyákról, a kutyatartásról, arrogáns vagy és beképzelt. Jó lenne, ha meghúznád magad, és megfogadnád azokat, amiket előttem leírtak.
A kutyával foglalkozni kell, tanítani, lefárasztani ha ez nincs, láthatod mi az eredménye. Nem a kutya a buta hanem te, nem is kicsit. Ha képtelen vagy normális körülményeket biztosítani annak a szerencsétlen kutyának, ajándékozd el inkább.
"A hobbi kutyával kell szórakozni, nem ezekkel. Nem játszani vettük őket, hanem házat őrizni."
Uram Isten! Te olvasod ezeket a baromságokat, vagy csak úgy jön séróból?
Egy kutyát tanítani kell, honnan a fészkes fenéből tudná, hogy mit vársz el tőle? Nem gondolatolvasó az a szerencsétlen.
"A lánc csak addig kell, amíg elhagyja ezt a hülye viselkedést."
Mit szóltál volna ha anyádék is így vélekednek, nem szólnak hozzád, nem nevelnek és láncon tartanak addig amíg, mondjuk nem tudsz írni-olvasni, és nem a kívánt módon viselkedsz? Szerinted egy idegbeteg marha lennél, vagy egy művelt, kulturált illedelmes ember?
KEdves Kérdező!
"Ha egy háznál a kutya dirigál, az már régen rossz. Tudnia kell, hogy hol van a helye."
Pontosan. És te arra képtelen vagy, hogy megneveled a kutyád, foglalkozz vele. Mert hiába házőrzésre szántad, az nem abból áll, hogy kikúrod egy porta közepére,délidőben elé vágsz egy fándli kaját és csók a családnak. Pláne nem egy németjuhásznál,aki azért szereti közelében tudni az embert és nekiszolgálni...lesni minden óhaját, feladatot megoldani.
Nekünk is volt vidéken kertben németjuhász kanunk. Kölyökként cipőt rágott, a papucsomat a kert végében találtam meg. Miután a fenekére lett húzva a papuccsal (nah mivel látom nagy "kutya barát" vagy itt megjegyezném, hogy nem akkorát kell ráhúzni, hogy minden porcikája rommá törjön)és hangosan leszidtam előbb utóbb felhagyott a dolgok csócsálásával és szétrámolásával. Emellett amikor tudtam kimentem hozzá és rúgtam neki a focilabdát, dobáltam neki a lehulló almát meg a kis játékait. Mi sem vittük soha sétálni. Megállt a nyitott kapu előtt és várt. Még akkor is,amikor csak a szél csapta ki a kaput és mi otthon sem voltunk, a szomszéd ment át és zárta be, a kutya ki sem jött.
Sajnos 1,5 éves korában elköltöztünk,magunkkal nem hozhattuk 40nm2-re. Ott maradt a nagy kertbe apóséknál.
Ha nem akarsz foglalkozni vele,akkor inkább ajándékozd el. Ezzel magadnak és neki is nagy szívességet teszel!
23N
"A lánc csak addig kell, amíg elhagyja ezt a hülye viselkedést."
Aha! És a láncból majd tudni fogja, hogy mi lenne az a viselkedés, amit el kell hagynia? Ebből én se tudnám, nemhogy egy kutya. A kutyával kutyaként kell bánni, nevelni, tanítani és ha van ezer egyéb elfoglaltsága, akkor nem fog saját magának keresni elrágni valót. Tény, hogy egy munkakutyát nehezebb lefárasztani, de seki sem kényszerített téged, hogy ilyen fajtát válassz.
Neked nem mondta senki, hogy a kutya nem masina, hanem érző lény, aminek igényei vannak, mi? Szüksége van foglalkozásra. Nem kapja meg, unatkozik, hát keres magának elfoglaltságot: rombol. Ebben neked mi a logikátlan? A német juhászt azért nevezzük munkakutyának, ki, mert szeret dolgozni, igényli, hogy legyen konkrét feladata, ami tteljesíthet, hasznos akar lenni. A házőrzés neki egy mellékes tevékenység, de nem feladat. Foglalkozz vele, és meglátod, másképp fog viselkedni.
Persze nem kötelező kipróbálni, nyavajoghatsz tovább, hogy jaj, hülye a kutya, csak annak nem látom sok értelmét. Ha már segítséget kértél, legalább fenntarthatnád a lehetőségét annak, hogy van magyarázat és megoldás a problémádra, még ha nem is olyan, amilyet szerettél volna. Kérdezd meg akármelyik kutyakiképzőt, ugyanezt fogja mondani: munkakutyád van, untakozik, foglalkozz vele.
Egyet értek az előttem válaszoló személyekkel, méghozzá maradéktalanul. NEM KÖTELEZŐ MINDENKINEK KUTYÁT TARTANI!!!! Ezt kellene már az emberek fejébe vésni.
Egy kutyával foglalkozni kell, sétáltatni, nevelni, tanítani, játszani, kommunikálni, nem csak kivágni láncra...
Azt írod, hogy csak ideiglenesen van láncon, amíg le nem szokik a rágcsálásról. Nos, megnyugtatlak, hogy az örökös láncon tartástól, a szűk élettértől és a mozgásigény, energia levezetés hiányától egyre jobban "őrült" lesz a kutya, és ha elengeded, akkor még jobban fog tombolni, törni-zúzni-rágni, mert örül végre a SZABADSÁGNAK.
Az nagy baromság, hogy a sétától fog szökni. NEM IGAZ!!! Ugyanis azok a kutyák szöknek 99 %-ban, akiket soha nem sétáltatnak: a kutya ismeri a kert minden cm-ét és UNATKOZIK, vágyik az újdonságra, az új szagokra és ingerekre. Ha ezt a gazdi nem adja meg neki, akkor megoldja egyedül, tehát szökik. De ha tudja, hogy a gazdival napi szinten, rendszeresen van lehetősége felderíteni a külvilágot, akkor nem fog szökni.
Két választásod van:
1. Elajándékozod a kutyát egy olyan embernek, családnak, aki képes őt szeretni, nevelni, gondozni FAJTÁJÁHOZ mérten.
2. El kezdesz kommunikálni a kutyával, érzelmi kapcsolatot kialakítani vele, nevelni, tanítani, sétálni, játszani.
Ha a jelenlegi állapot fennmarad, akkor a kutya az egész kertet fogja átrendezni, vagy láncon fog megőrülni, és ha egyszer elszabadul, akár agresszióval sérülést is okozhat...GONDOLKODJ, EMBER!!!
Aztán majd nehogy a 2 kisgyerek igya meg a levét, ha egyszer kiszabadul egy 45 kg-os kutya, tele frusztrációval.
Azon amúgy nem gondolkoztál el, hogy egy riasztó berendezés fenntartása olcsóbb, és nem rombol???!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!