Nemrég rátaláltam egy remek adottságokkal rendelkező szép szukára, aki szinte tökéletesen kiegészíti az én fedező kan kutyám tulajdonságait. Eredményeit tekintve is tökéletes lenne a leányzó, de családi okok miatt az elmúlt években nem volt alkalmas számukra az alomvállalás, tavaly pedig egy másik kannal próbálkoztak, de valószínűleg a kezdő kan miatt, nem jött össze az alom. Nemrég megkerestek, de bizonytalan vagyok, ha az enyém lenne a szuka nem vállalnék be ebben a korban első almot.
Beszélgettem tenyésztőkkel, állatdokikkal, de elég eltérő válaszokat kaptam. Szerintetek? Német vizslákról van szó.
én sem vállalnám a saját szukámnál. ha nem az első lenne, még esetleg.
2012. febr. 21. 18:23
2/12 anonim válasza:
ha nem első alom lenne akkor talán... így nem. Egy ennyi idős szuka nem biztos, hogy képes lenne gondozni a kicsiket
2012. febr. 21. 18:25
3/12 anonim válasza:
Most te találtad, vagy ők kerestek? Ha tenyésztő lennél, aki ért is a fajtához, nem itt kérdeznél ilyet. Szerintem egyáltalán ne fedeztess!
2012. febr. 21. 19:49
4/12 anonim válasza:
Ilyen korban már nem szoktak a szukát befedeztetni még akkor sem ha nem az első alom lenne.
2012. febr. 21. 20:14
5/12 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: mi az, hogy még akkor sem? Pont idős korban nem szoktak, erre irányult a kérdés.
Utolsó előtti: attól, hogy én ismerem a szukát, még a szuka gazdái választanak fedező kant . Kiállításon néztem ki, majd később ők kerestek meg, mivel ők is úgy gondolják, hogy passzol a kanomhoz. Nem, valóban nem vagyok tenyésztő, mivel egy kan kutyám van, nincsenek szukáim. Világosan leírtam, hogy konzultáltam már tenyésztőkkel és állatorvosokkal is, azonban van itt az oldalon pár megbízható ember, akinek bízom a véleményében. Egyébként, ehhez a részéhez semmi közöd, szóval, ha csak azért válaszoltál, hogy vitát szíthass, kérlek legközelebb ne tedd.
Köszönöm.
2012. febr. 21. 20:51
6/12 anonim válasza:
Egyáltalán nem célom, hogy vitát szítsak, nem is szokásom. De ha te felelős állattartónak tartod magad, egyedül is rájössz, mi a helyes. Ne másokra hallgass, hanem arra, te mit tennél az ő helyükben. Nos? Na látod, te is tudod! Felelősséggel nem lehetne almot lehozni tőle, nagy a rizikó!!! Ha befedeztetik mással, lelkük rajta, te nyugodt szívvel élhetsz tovább.... Ennyi.
2012. febr. 21. 21:00
7/12 Akiteki válasza:
Ezt nem Neked kellene eldöntened, hanem a szuka tulajdonosának. Ha ő tenyésztő, akkor tudja a választ.
2012. febr. 21. 21:11
8/12 anonim válasza:
Így van, neked ebbe sok beleszólásod nincs, az ő döntésük, ők fogják vállalni a következményeket.
2012. febr. 21. 23:25
9/12 anonim válasza:
igen, csak éppen egy felelős kantulajdonost ugyanugy érdekel a későbbiekben a babák sorsa. Hozzám épp tegnap jött el babavizitre a fekezőkan gazdi, és "csak " 500 km-ert utazott. Figyelj,m ha már elaső alkalommal sem tudták befedeztetni, akkor vajmi keveset értenek hozzá. Olyan nincs, hogy a kan gyakorlatlansága miatt nem sikerült. Ha ellett volna már, a 6 éve nem sok, még lehetnek babái. De első ellésnek már ez késő.
2012. febr. 22. 06:32
10/12 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy az én felelősségem is a dolog. Abban nem hiszek, hogy nincs beleszólásom. Megbeszélem velük a dolgot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!