Hat éves szukának első alom?
Figyelt kérdés
Nemrég rátaláltam egy remek adottságokkal rendelkező szép szukára, aki szinte tökéletesen kiegészíti az én fedező kan kutyám tulajdonságait. Eredményeit tekintve is tökéletes lenne a leányzó, de családi okok miatt az elmúlt években nem volt alkalmas számukra az alomvállalás, tavaly pedig egy másik kannal próbálkoztak, de valószínűleg a kezdő kan miatt, nem jött össze az alom. Nemrég megkerestek, de bizonytalan vagyok, ha az enyém lenne a szuka nem vállalnék be ebben a korban első almot.
Beszélgettem tenyésztőkkel, állatdokikkal, de elég eltérő válaszokat kaptam. Szerintetek? Német vizslákról van szó.
2012. febr. 21. 18:21
11/12 anonim válasza:
Ha nagyon egyértelműen gáz lenne, akkor megérteném, hogy viszakozol, de így, hogy nem ordítóan gáz a helyzet, szerintem döntsék el ők, mit vállalnak be a szukával. Ha 10 éves lenne, azt mondanám, hogy nyilván nem asszisztálsz hozzá, de így... Nem tudod egyértelműen kijeleteni, hogy lesz-e gáz a korából adódóan.
12/12 Akiteki válasza:
Én úgy gondolom, hogy a Te felelősséged odáig terjed, hogy megkérdezed, vajon a szukának a törzskönyve nem zárja-e ki a Te kanoddal való pároztatást, bemutatják-e a szuka szűrési eredményeit és a tenyészthetőség igazolását, esetleg még megnézheted milyen helyen fogják a kölyköket felnevelni. Ha mindezek klappolnak, akkor már a szuka tulaj szíve-joga eldönteni, hogy akarja-e fedeztetni a szukáját. Ha egy olyan kutya, aki elél 14-15 évet, akkor egyáltalán nem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!