Szerintetek miért adja fel sok ember könnyedén a kutya
tanítását?
Figyelt kérdés
Komolyan nem értem az ilyen embereket.Kijön a suliba hogy a kutyájának xy problémája van , és segítsünk neki megoldani.Elkezdjük a tréninget , 2-3 alkalomig ki is jön az illető aztán hirtelen eltűnik , mikor a kutya már kezdené megérteni mit is akarunk tőle.Eltelik 2-3 hét és visszajön a gazda a kutyával , de persze otthon semmit sem gyakoroltak így lehet mindent elölről kezdeni.Ezt eljátssza még 3-4 alkalommal (közben persze fizeti a tagdíjat is...) , aztán végleg eltűnik.Sajnos már nem egy ilyen emberrel találkoztam.
2012. márc. 16. 19:47
1/5 anonim válasza:
Az ő problémája, én nem is foglalkoznék vele a helyedben.
2012. márc. 16. 19:48
2/5 anonim válasza:
Mert sokan azt gondolják, hogy a kutyasuliban majd pik-pak megoldják a problémáját és neki nem lesz vele semmi dolga. Aztán amikor rájön, hogy ez mennyi munkával és áldozattal jár, akkor feladja. Nehéz ám a munka után nekiállni kutyázni a jól megszokott TV előtt döglés helyett. Amúgy sokszor elkeserítő tud lenni, hogy mennyire nem úgy működik a kutya, ahogy szeretnénk. Én sem hittem volna a rengeteg munka során, hogy valaha is eljutunk idáig, mert nem látványos, nem egyk napról a másikra tapasztalható a változás. De ha egy-két éves távlatban nézem, akkor óriási, csak nehéz az embereknek megmagyarázni, hogy "majd ha egy év múlva visszanézel, akkor látni fogod a fejlődést".
2012. márc. 16. 19:56
3/5 anonim válasza:
Mert azt hiszik, hogy egyből a jó dolog jön. Nem gondolnak bele, tisztelet a kivételnek, aki becsületesen rááldozza szabadidejét a kutyára
2012. márc. 16. 20:18
4/5 A kérdező kommentje:
Igen ezt már sokszor hallottam én is , hogy "kb mennyi idő mire kiképezzük a kutyámat?", és erre nagyon nem tudunk mit mondani, maximum annyit hogy hónapokba vagy évekbe.
Első: az a baj , hogy nem egy kutyáról hallottuk vissza aki megfordult nálunk , hogy a gazdája ellen fordult, megharapott valakit stb. és azért ez számomra elég elszomorító.Nem olyan régen kihoztak egy kutyát , aki 2 éves volt és most volt rajta először póráz, az egyik kiképzőt minden figyelmeztető jel és inger nélkül megharapta (bár a gazda hibája is volt részben a dolog mert nem fogta a pórázt normálisan).Nyomatékosan felhívtuk rá a gazda figyelmét hogy jöjjön a kutyával főleg hogy gyerek is van a háznál , mert ennek rossz vége lesz.Azóta nem láttuk az illetőt.
Ezeket látva és hallva engem mindig elszomorít hogy mennyire nem törődnek a kutyájukkal ezek az emberek , inkább elviselik a kutya borzasztóan idegesítő szokásait egy életen át mint hogy egy kis időt rászánva "álomkutyává" neveljék a kedvencüket.
2012. márc. 16. 20:25
5/5 anonim válasza:
Egyszerű: azt hiszik, hogy a kutyaiskola vagy a kiképző valamidféle szerelő. Ezért szeretem jobban a tanfolyamos rendszert, ott lehet elméleti órákat tartani, el lehet magyarázni a gazdáknak, hogyan működik ez (és hogyan nem), és nyilván ki fogják járni a teljes tanfolyamot, ha már befizették, nem fognak kimaradozni sokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!