Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg meg tudja emészteni a...

Tényleg meg tudja emészteni a kutya a tampont?

Figyelt kérdés
2012. márc. 16. 14:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A csomagolás nélkül fogyasztotta el. A szemetesből lopta. Ez így még undorítóbban hangzik, tudom, bocsi:) Amióta tüzelnek a környék szukái, egészen meghülyült. Még sosem lopott ez előtt semmit a szemétből. A széklete volt nagyon fura, mintha vatta lett volna rajta, egy kis fehér nyálkás gümecs. A doki szerint inkább fertőzés lesz, úgyhogy este elmegyünk. Nem úgy néz ki amúgy mintha hányni akarna.
2012. márc. 16. 14:49
 12/20 anonim ***** válasza:
jajj butus kutyus, én szerintem vmi hashajtóval próbálkoznék, attól nem lesz baja, csak f...ni fog! :) elvileg ha elég vér kerül valakinek a gyomorba, akkor hányni fog, csak nehogy megfulladjon!!!! tudni kéne milyen kutya? kicsi, nagy? azt meg remélem, hogy mini tampon volt!
2012. márc. 16. 15:12
 13/20 A kérdező kommentje:

Kis termetű kutya vs. normál tampon.

Nem mini méretű kutya, 6-7 kg körüli, olyan 30 cm körüli marmagassággal. A tampon sem mini volt sajnos, de hála az égnek nem is extra vagy super, vagy nem tudom mik vannak. Nem került sok vér a gyomrába, úgyhogy attól biztosan nem fog hányni. Istenem, némelyik kutya milyen kis lüke.. A macskámmal sokkal egyszerűbb volt az élet:) Bár időnként az is kukázott, de legalább mindig csak ehető dolgokat lopott. Kell szerezni egy gyerekzáras szemetest.

2012. márc. 16. 15:39
 14/20 anonim ***** válasza:
52%

Én kutyám is volt már, hogy kiürítette a fürdőszoba szemetesét. Ne tudd meg, hogy mire értem haza-_-'

pár tampon meg betét volt a kukában, a betétet széttépte, 1-2tampon meg "eltűnt"-hát nyilván megette! Azóta sincs semmi baja, orvoshoz sem vittem!

2012. márc. 16. 16:42
 15/20 anonim ***** válasza:

Én elhívnék még egy-két állatorvost és annak hinnék, akinek konkrét tapasztalata van a dologban, tehát pl úgy kezdi a választ, hogy "X éve volt itt egy kutya, aki lenyelt egy tampont, vele az történt, hogy...". Ha budapesti vagy, tudok ajánlani több dokit is. :)

U.i.: Ha rendesen eszik, nem fájlalja semmijét, nem kedvetlen, akkor nem lehet nagy gáz. "Undi" dolog, de befolyásolhatják ezek is: mennyire volt "tele" a tampon (tud-e még tágulni a kutyában), mekkora a tampon a kutyushoz képest, mennyi ideje nyelhette le...

2012. márc. 16. 17:23
 16/20 A kérdező kommentje:

Budapesti vagyok, ajánlhatsz egy-két jó dokit, köszi. Budapesten ő az első kutyám, úgyhogy nem sok állatorvossal találkoztam eddig. Össz-vissz kettővel:)

Nincsen semmi extra baja, csak kicsit fura a széklete, arra most kapott gyógyszert. Egyébként a tampont tegnap az éj leple alatt kebelezte be, tehát kevesebb mint 24 órája történt az eset. A tampon még lehet hogy egy kicsit tudott dagadni. Sőt, inkább biztos.

2012. márc. 16. 18:44
 17/20 anonim ***** válasza:

A doki, pontosabban dokik Wladár Sándor és Wladár Zoltán.

[link]

Itt megtalálod a sürgősségi számukat is (mobilszám, éjjel-nappal elérhető): [link]

Nagyon jó áraik vannak, hihetetlenül kedvesek, nem ismerik a munkaidő fogalmát (sürgősségi jelleggel szombat késő délután ugrottunk el hozzájuk a cicánkkal, mindketten ott voltak és végül csak az injekciók árát kérték el (vagy még annyit se...)). Nagyon lelkiismeretesek és imádják az állatokat :) Ha túl messze van, akkor is érdemes lenne felhívnod őket, biztos láttak már ilyet :D

2012. márc. 16. 19:42
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Nos, az már igaz, hogy pont jó messze van:D Túl nagy város ez a Budapest:) Köszi a számot is. Ilyen későn már nem hívom fel őket ez miatt szerintem, de még meggondolom:)

2012. márc. 16. 20:21
 19/20 anonim válasza:

Szia!

Több mint egy éves a kérdés, de az a tapasztalatom, hogy amíg be nem újítasz egy olyan szemetest amiből nem tud kukázni a kutyus addig ez időközönként elő-előfordul. Plusz amikor nekem történt ilyen először körbekérdeztem és kiderült, hogy nem olyan ritka dolog ez, sokmindenkivel megesik, szóval esetleg másnak is tudok segíteni.

Nos saját tapasztalat szerint 12-36 órán belül kihányja a kutyus azt a nemkívánatos dolgot :) ha ez megtörténik, akkor csak arra kell vigyázni, nehogy újra megegye, egyébként szinte azonnal rendbejön. Amikor nálunk történtek ilyen balesetek, én masszíroztam a pociját ezzel segítettem neki hányni. Ha nekiáll ész nélkül lelegelni a kertet akkor hagyni kell, mert olyan növényeket eszik amik hozzásegítik a hányáshoz.

Ha észrevetted hogy lenyelte a tampont, de már nincs mit tenni akkor NE itasd, nem kell hogy még jobban megdagadjon a gyomrában! Ha sikerült kihánynia, akkor viszont amilyen hamar csak lehet, de inkább ahogy ő kívánja itasd meg, mert elég sok folyadékot elveszít. Ugyanez a helyzet ha vattát, papírzsepit, egyéb hasonlót eszik.

Az a ritkább ha hátul távozik a dolog, ez nehezebben is ellenőrizhető, de ezesetben csatlakozom az előttem szólókhoz: figyeld a székletét, nem fog egészben kijönni, mivel részben lebontható anyagok vannak benne. Ha bármilyen beazonosítható dolog kijön, az már jó jel.

A mi állatorvosunk azt mondta, akkor vigyük hozzá, ha másfél nap alatt se elől se hátul nem jött ki.

Remélem segítettem! A legfontosabb: elérhetetlenné kell tenni az olyan dolgokat a kutya számára, amiket nem akarunk hogy megegyen. Ígyis-úgyis talál majd valami más "csemegét" ami miatt bosszankodhatunk :)

2013. ápr. 16. 05:17
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi, hát szerintem kikakilta. Az lehetett az a vattaféleség amit láttam. Azóta is jól van a kutyu, bár veszélyesebb vizekre evezett. Darazsakat és más egyéb fullánkos rovarokat próbál elkapni szájjal...
2013. ápr. 21. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!