11/24 A kérdező kommentje:
Min. napi 1 óra? Nekem van rá min. napi 1,5-2 órám:) Meg az is jó lenne, ha azért védené is a területét:) Hát, nem tudok dönteni:) Hát többség a malinois-t választaná, akkor szerintem az én választásom is rá esett:)
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld pacsi:D
Ez baromság. A többség nem te vagy. Mindkét kutya nagyon jó, de tudod azért van ennyi kutyafajtánk, hogy mindenki megtalálhassa a neki valót. A NEKI, nem pedig a másnak valót. Akkor vegyél malit, ha versenyezni akarsz vele, vagy legalábbis élete végéig dolgoztatod, különben unatkozni fog. A tervueren higgadtabb, de szintén remek kutya mindenféle sportra. Ha nem felkészülten veszel magadhoz egy malit, megszívhatod. Részemről előbb szerzek be egy verekedtetett pitbullt, mint egy jó kennelből való malit, komolyan.
2012. márc. 15. 17:06
Igazából én is a malira voksolnék, de egy tervuerent sem utasítanék vissza (persze egyiket sem tartanám szimpla családi kedvencnek, hanem sportkutyának). Az 1óra nekem nagyon karcsúnak tűnik. Kicsit kisebb a mozgásigénye a jelenlegi kutyámnak, mint a fenti 2nek, de így is napi szinten 2,5-3órát megyünk, +ezen felül jön az agyi fárasztás. Jó télen én is lustább voltam, akkor 1-2óra közé esett a fizikai fárasztás, de inkább 2volt akkor is , mint 1. Szóval a minimumot én inkább 2re tenném és nem séta, mert azzal egy fél nap alatt nem lehet őket kifárasztani, persze amíg kölyök, addig nem 2óra kemény munkára van szüksége.
2012. márc. 15. 17:09
14/24 A kérdező kommentje:
Oké, köszi:) Már megint elbizonytalanítottatok:) Amúgy a tervuerennek mennyit kell foglalkozni a szőrével? A tervueren higgadtabb-nyugodtabb, szóval nem hiperaktív?
Mivel nagy szőre van, fésülni kell. Lehetőleg minél többször, annál ápoltabb lesz.
Ha Neked összesen napi max 2 órád van a kutyára, ne munkakutya fajtát válassz.Ez nem úgy megy, hogy elvan a kutya a kertben naphosszat, aztán jön a gazda és 1-2 órára elvisz sétálni, netán az udvaron labdát dobál, stb.
2012. márc. 15. 17:24
Van abból is hiperaktív, meg nyugodtabb is, éppen ezért kell jól megválogatni a kennelt.
[link]
Róluk például tudom, hogy jó kutyáik vannak, elismert tenyésztők, terápiázni, agilityzni is alkalmasak a tervuerenjeik - nyilván nem mindegyik, hanem megfelelő feladatra a megfelelő kölyök. Malival is foglalkoznak, úgyhogy szerintem felkeresheted őket, és segítenek kiválasztani a megfelelő fajtát. A tenyésztőknek ez is feladata :)
2012. márc. 15. 17:54
17/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem maximum 2 órám, hanem MINIMUM 2 órám van rá(de inkább több) + ÖV + kutyasuli-, ovi + játék más kutyákkal.
Akkor sok örömet a leendő kutyádhoz !!
2012. márc. 15. 18:40
19/24 A kérdező kommentje:
Köszi:) Mindenkinek ment a zöld mancs:D
20/24 anonim válasza:
Na akkor végülis hogydöntesz?:))
2012. márc. 16. 10:27
Kapcsolódó kérdések: