A mali nagyon durva kutya, igazi kemény és tapasztalt sportkutyásoknak való. Nekem kicsit visszataszító is a hiperaktív munkamániás domináns jelleme, legalábbis azok alapján, amiket eddig láttam. Tervuerent használnak segítőkutyának is, ők egyszerűbbek, bár szintén rengeteg mozgást és feladatot igényelnek.
2012. márc. 15. 16:11
2012. márc. 15. 16:14
Malit választanám, mert tudtommal ő a keményebb. A tervu barátságos, terápiáskutyának, segítőnek is jó. De hát lehet neked meg barátságosabb kutya kell. A mozgásigénye szerintem szinte hasonló mindkettőnek. Neked mik az igényeid?
2012. márc. 15. 16:17
4/24 A kérdező kommentje:
Köszi:) Igazából a tervueren egy kicsit jobban tetszik. Meg nem akarok én olyan kemény kutyát. A tervuerennel leht ÖV-ni?
Mennyi mozgásra van szüksége a tervuerennek?(és milyen fajta mozgásra?)
Elvileg lehet a tervuerennel öv-ni.Csak megfelelő helyről kell venni.
2012. márc. 15. 16:24
6/24 anonim válasza:
Malinois!!!:)
Jó házőrző,kemény kutya,jól tanítható.
De vigyázz,NAGYON mozgásigényes.Hiperaktív,kisebb kutyákkal szemben domiánsan viselekedik,és hihetetlenül gyorsan tud futni,sőt az enyémnek olyan hangja van,hogy az utca végéről hallom:) Én malinois-t választanám,mivel olyan kutyám is van,személyszerint nekem a tervueren annyira nem tetszik:)
2012. márc. 15. 16:26
7/24 A kérdező kommentje:
Ez mennyire jó kennel?
[link]
Illetve milyen tapasztalatotok van a tervuerennel?
8/24 A kérdező kommentje:
Oké, köszi, de mit jelent az, hogy nagyon mozgásigényes?(mennyi mozgást/foglalkozást jelent?)
Azt jelenti, hogy az is munkakutya, szüksége van a napi szintű fizikai és agyi fárasztásra. Ha ŐV-zni jársz vele, az jó, élvezni fogja, hogy van feladata, de a sulin kívüli napokon is kell neki kiadós séta, labdázás, engedelmes gyakorlás, vagy bármi, amivel kicsit megmozgatod a fejét is.
2012. márc. 15. 16:36
10/24 anonim válasza:
16:26-os vagyok
Azt jelenti,hogy én napi 1 órát ,ha ráérek,minimum töltök a kutyámmal.
Fizikailag lefárasztom.Futtatom,labdázok vele,tanítom néhanéha, és minden amivel mozogni tud:) Így énis friss levegőn vagyok,és ő is levezeti a hiperaktivitását:D
2012. márc. 15. 16:48
Kapcsolódó kérdések: