Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Állandóan pörög a kutyám! Mit...

Állandóan pörög a kutyám! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most lesz 1 éves a labradorom április elején. Az a problémám hogy ha kint vagyok vele meg az anyukájával akkor ő állandóan pörög ha hozzáérek. Ezt úgy kell elképzelni hogy megsimogatom és erre elkezd körülöttem sürögni-forogni,nem lehet normálisan megsimogatni. Nem marad egy helyben. Az anyja nem volt ilyen mikor kicsi volt. Szegényt meg se tudom simogatni rendesen mert a kölyke folyton odajön és nem hagyja. Mit javasolnátok?

2012. márc. 15. 11:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%

tipikus ideggyenge kutya.

Gondolom a szülőknél se tenyészszemle,se szűrések,se a felmenők tudatos kiválasztása...

2012. márc. 15. 11:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit sétáltatod, tanítod, neveled, milyen feladatokat adsz neki, hogy elfoglalja magát? A labradorban benne van a munkás vér, mozognia és dolgoznia kell, hogy jól érezze magát. Ha ezt nem kapja meg, bekattan, mint a mellékelt ábra is mutatja.

Amellett igen, a nem megfelelő tenyésztés is rányomhattta a bélyegét a jellemére. A sufnialmoknál mindig fennáll ez a veszély.

2012. márc. 15. 11:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

ideggyenge...

de talán idővel kicsit lejjebb ad ebből.

2012. márc. 15. 11:12
 4/11 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólóval. A páromnak is labradorja van 11 hónapos. És egész napos foglalkozást igényel,mert annyira aktív. :)

Szerintem nem foglalkozol vele eleget,az ha megsimogat egyszer egy nap az nem elég.

2012. márc. 15. 11:16
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Talán, ha megtanítanád a kutyának, hogy álljon meg,netán feküdjön egy ideig és nem engednéd oda magadhoz, ha épp az anyját simogatod.

Szóval, ha irányítani tudnád a kutyát, könnyebb dolgod lenne.

2012. márc. 15. 11:16
 6/11 A kérdező kommentje:
Beszoktam már zárni mikor az anyját simogatom. Sajnos nem tudok vele egész nap foglalkozni mivel suliba vagyok,ráadásul ha hazajövök sincs sok időm már mivel most érettségizek és sokat kell tanulnom. Próbálom tanítani hogy mit szabad és mit nem. Vissza hozza a játékokat amiket eldobok neki,szépen ide is adja,leül,pacsit ad.
2012. márc. 15. 11:20
 7/11 A kérdező kommentje:
Ideggyengének nem nevezném,mert félni nem fél kis dolgoktól se nagyoktól. Nem harap meg semmi. Ennyi hogy nagyon hiperaktív. Sajnos most nincs időm napi több órát is foglalkozni vele. Amennyit tudok azt rászánom. De a tanulás miatt nem tudok sokat lenni vele. :S
2012. márc. 15. 11:24
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha kevés az időd, akkor is szánjál rá mindig pár percet , hogy tanulja az elvárt viselkedést. Jön a nyár, akkor majd többet tudsz vele gondolom, foglalkozni.

Bár 1 éves kutyánál már előbbre kellene lenned a fegyelemmel, még akkor is, ha csak napi 10 percet rá szánsz.

Azzal, hogy bezárod, elodázod a nevelést.

Türelmetlennek pedig nem szabad lenni.

2012. márc. 15. 11:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor rossz időpontot választottál a kutyanevelésre.

Amúgy simán lehet idegi problémája csak azért, mert nem fél. Megnyilvánulhat agresszióban, hiperaktivitásban, bármiben, ami nem indokolható mással. Persze itt valószínűbb, hogy a foglalkozás hiánya a gond. Sétáltasd sokat és dolgoztasd, vagy ha neked nincs rá időd, kérd meg a családtagjaidat. Csak rosszabb lesz, ha így hagyjátok.

2012. márc. 15. 11:36
 10/11 Szilvi & Argos ***** válasza:

Sajnos azt kell mondjam, hogy ez tipikus!

Sok fiatal labradort ismerek. A gazdik nevelgetik, sétálgatnak velük, de ez vajmi kevés a kutyáknak. Rájuk hagyják a hülyeséget, nem komolyan és következetesen bánnak velük.

A labi munkakutya, neki foglalkozás és feladat KELL!

Az átlag gazdik kölyökként sétáltatják, játszanak velük, aztán ahogy elmúlik a fellángolás, a kölyökkor és a nyár, letesznek a sétáról, mert húz pórázon, mert ugrál, és különben sincs rá idő...aztán tőlem kérdezik, hogy miért ilyen a kutya, mit lehetne tenni. Mikor mondom, hogy napi 2 óra aktív séta, tanulás, játék a minimum, akkor jönnek a kifogások: suli, meló, sötét van, hideg van...

2012. márc. 15. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!