Találtam egy kiskutyát, mi a teendő?
Ma reggel suliba menet találtam egy pincsi-csivava keverék kiskutyát /valószínűleg/. Emiatt nem mentem ma iskolába, amiért anyum ki fog csinálni, pláne, ha megtudja, hogy kutyát hoztam haza. Mindig is célom volt az állatokon való segítés, bármi áron. Valószínűleg nem tarthatom meg... sőt, biztosan nem. Nagyon vékony.
Van egy nyuszim, emiatt a szobámba be sem engedhetem /megugatta első alkalommal/. Nincs hozzá pórázom sem nyakörvem, sétálni nem tudom most levinni, a város pedig egy óra gyalog. Felhívom a helyi menhelyt, de nem szeretném odaadni, mert lehet, hogy kirakták az utcára szegényt, ott pedig nem tudom, milyen hamar találna gazdára... Valami ötlet?
Szia!:)
Ha szófogadó kutyus, az is lehet, hogy csak elszökött valahonnan...
Mindenek előtt nézesd meg a dokinál, van-e benne chip.
ha van, meg van oldva a dolog, a chipen keresztül meg lesz a gazdi száma.
Ha nincs, sajnos marad a menhely...
Azt mondtad, sovány.
Ha lehet, adj neki 1-2 tojást.
A sétához póráz nélkül sajnos csak olyat tudok mondani, ami egy frissen hozzád került, félős kutya esetében nem a legtutibb megoldás...
Egy vastagabb madzag/kötél (ami nem vágja a nyakát)
egyik végén köss egy hurkot.
Ezt nehéz jól elmagyarázni, majd rá fogsz jönni, úgy kösd a hurkot, hogy "fojtóvá" alakuljon.
Ez ugye a nyakörv hiánya miatt kell, most kicsit kellemetlen, de még mindig jobb, mintha séta alatt ijedtében elszaladna és ki tudja, mi történik vele.
Következő lépés:
fotózd le, és tedd fel a képét állatkeresős honlapokra!
(most nem írok példát, gugliban találsz egy csomót.)
A szüleidnek meg nem kell megmondanod, hogy nem voltál ma suliban... ejj...de szentlelkű vagy:)
Kegyes hazugság, ha azt mondod, suli után hazafelé találtad a kutyát... (már ha a szüleid ugye csak azután érnek haza, miután te elvileg a suliból...)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!