Két szukát, vagy két kant nehezebb általában együtt tartani?
Ha jól vannak nevelve akkor mindegy.
Nekem 2 kan van együtt problémamentesen. (egyik sincsen ivartalanítva).
De már volt több szuka is együtt.
Ha jól vannak nevelve akkor mindegy!
Nekem is a szukákkal volt több gondom. De a legtöbb gondom abból eredt, ha 2 nagyjából egyforma erőben lévő kutyát tartottam együtt. Olyankor ha elmérgesedik a vita, nem dől el könnyen a meccs, akkor bizony állandósulhat a felborult falkasorrend miatti harc. 2 szuka kutyám 5 évig ölte volna egymást, ha hagyom, pedig jól voltak nevelve. Felborult a sorrend, de mindketten egyforma erősek voltak és sosem jutottak dűlőre. Mostani kutyusaim közt viszonylag stabil a falkasorrend, nagy korkülönbségből, illetve termetbeli különbségekből adódóan, de most 2 kanom bizony elég feszült viszonyban van a tüzelésidőszak miatt, most nem is hagyom őket felügyelet nélkül együtt, mert ők egyforma erősek és félek, nehogy állandósuljon köztük a harc.
Amúgy 2 kutyánál állítólag kevésbé kell félni attól, hogy nem jönnek ki majd egymással, a vérre, életre menő harcok 3-4 főtől kezdődnek. Nekem 5 van, de már megtanultam, hogy akármilyen jólneveltek is, ha nincs itthon senki, nem zárom őket egy helyre. A kertben van több leválasztott rész is, és azok vannak együtt, akikné korukból, termetükből, illetve nemükből eredően nincs rivalizálás. Amíg nem így csináltam, gyakran volt csetepaté, most már közel 4 éve nagy békesség van, amit csak olykor árnyékol be egy kis tüzelésidőszak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!