Miért ugrana ki némely kutya a kerítésen, ha CSAk sétálok, a járdán?
Múltkor, kinyúlt egy kutya a kerítésen a fejével, majdnem elkapta a karom. Másik meg 1 komopndor, egy 1 méteres kerítrésen sötétbe megyek, és úgy felugrik a fejejm melett, azt hittem letépi az arcom, nem sokon múlt...
Mi a franc bajuk van ezeknek? Nem vagyok én fenyegető veszély a területükre, naponta több tzíz-száz elmegy a kerítésnél, mia francnak kell kigrani letérpni valaki karjáz/arcát?
a gyenge kerítésről nem a kutyák tehetnek, hanem a gazdájuk. az ilyen veszélyes helyzetekről a jegyzőnek kell jelentést tenni, ő pedig köteles lépni ez ügyben.
a kutyák pedig azért ugatnak, mert működik bennük egy úgy nevezett territoriális védőösztön, vagyis területvédő ösztön. ők a sajátjuknak érzett területet védik be az idegenektől, és mivel kutyák, így nincsenek tisztában azzal, hogy a járda már nem az övék :)
védik a területüket, ez normális..
mamáméknál van egy idős és egy fiatal kutya, az idős az csak fekszik egész nap ha vki elmegy a kerítésnél vakkant párat és alszik tovább de a fiatal az addig ugat míg látja az illetőt és ide oda futkosik..ha már egy postás teszi be a dolgokat vagy vki áll a kerítésnél az az idősebbet is irritálja és akkor ő is oda megy és heves csaholásba kezd..minden kutya a legkisebbtől a legnagyobbig mind védi a területét..
De milyne ugatna,
Ezt ki találta ki? Hol írtam én ezt? Melyik volt az aki ezt kitalálta, h nekem az a bajom h ugatnak hE?!
Atz a bajom, hogy este sötétben, idegen utcában megyek járdán és 1 méteres kerítésen felém ugrik 1 100 kilós komondor, hogy letépje az arcom egyik odalát....
Ez a bajom%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!