Hol találom az erre vonatkozó szabályzatot?
Állatvédelmi törvény?
Egyébként ha jól tudom állatkínzásnak minősül. Cikkelyt nem tudok idézni, de valahogy így keress rá.
Igen, köszönöm, sikerült megtalálnom, és valóban nem egyértelmű:
"11. § Az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad.
Elfogadható oknak, körülménynek minısül különösen az élelmezési cél vágóállat
esetében, a prém termelése a hagyományosan e célból tartott állat esetében, az
állományszabályozás, a gyógyíthatatlan betegség, illetve sérülés, a fertızı betegségek
kontrollja, valamint az azok ellen való védekezés, a kártevık irtása, a másként el nem
hárítható támadás megakadályozása és a tudományos kutatás. Kutya és macska
tekintetében az élelmezési cél, illetve a prém termelése nem minısül elfogadható oknak,
körülménynek."
Mondjuk állományszabályozás lehet az is, ha azt mondom, hogy már sok nekem a kutya.
Vagy a másképp el nem hárítható támadás. Akkor ha kitalálom, hogy gyerekre támadt, simán altatható?
Sok cirkuszt látom, hogy orvosokat ócsárolnak, mert egészséges kutyát elaltatott, de a törvény szerint ez elfogadható, ha a tulaj jól adja elő magát. Az más kérdés, hogy nem etikus, de az orvos ezek szerint nem sért törvényt.
Ma reggel vittem a szomszédot a macskájával állatorvoshoz. Bent ült egy pasi egy nj keverékkel, aki végig nyüszített, sírt. Mikor kijöttünk a rendelőből, a pacák nem volt ott, a kutya meg igen :O Aztán a doki bevitt egy fekete zsákot a rendelőbe...tudtuk, hogy miért :(
Kérdeztük, mi volt a betegsége...Válasz: a gazdi kérte az állat életének kioltását, mert már végigharapta a családot, anyut, aput, gyereket, nagymamát és a szomszédokat is...
Ilyenkor az állatorvos elaltathatja az állatot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!