Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet valami baja hosszútávon...

Lehet valami baja hosszútávon a kutyámnak a cica száraz táptól?

Figyelt kérdés
A kutyám vegyesen kap itthon, neki készített ételt(főtt rizs, tészta, hús, zöldségek, húsos csont) és száraz tápot. Rákapott a cica tápra hiába vettem neki valót. Kipróbáltam már 5-6 féle márkásabb(jó minőségű) ill. olcsóbb tápot(hazai, kisipari) is, de egyiket sem szereti. Ha továbbra is cica tápot adnék neki lehetne tőle valami baja hosszú távon?

2012. márc. 12. 13:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
68%

azt irnak a csomagolásra amit csak akarnak :)

a fehérjetartalom nagy része a száraztápoknál : szója .

a macska ragadozó ,így húsevő ,a kutya meg mindenevő ( bár a farkas is húsevő, de a kutya a háziasítás során mindenevővé vált, így meg tudja emészteni a növényi fehérjét , lsd : kutyatápok :)

azonkívül a megrögzött ( kutyának csak kutyatápot szabad adni -tulajdonosoknak üzenném )

kicsit ki kellene venni a fejüket a seg@ükből ,és kicsit körülnézni :)

pl: száraztápok VALÓDI összetétele, esetleg teszt-központok független vizsgálatainak eredményei : van pár német tesztközpont akik szinte mindent tesztelnek :)

mert tudni akarják a valóságot.

talán ezért is vannak érdekes eredmények ( az agyon dícsért royal cannin táp sokkal kevesebb pontot kapott,mint az aldi kutyatápja :)

persze ami jó az jó !!!

csak ,ne már a gyártó mondja meg ,hogy mi a jó !!!

ezt inkább bízzuk a kutyákra .

( a főtt tészta pörkölttel mindíg bejön :)

2012. ápr. 20. 06:51
 12/22 anonim ***** válasza:

Fehérjénél ki van írva h állati vagy növényi.

És bizony ha kicsit is tisztában lennél az állatjóléti kapcsolatos törvényekkel, akkor tudnád h nem írhatnak rá bármit. Szigorú ellenőrzésen megy át mindegyik Magyarországon.

A farkas sosem volt csak húsevő. Mivel növényevőket eszik és azoknak elfogyasztja a belső szerveit a gyomortartalommal együtt, így nem nevezhetjük pusztán húsevőnek. Szinted miért van az, h az alfa MINDIG a gyomor megevésével kezdi az egész táplálkozást? Tudja h abban van a legtöbb jó dolog, így az neki jár.

2012. ápr. 20. 08:09
 13/22 hollófernyiges ***** válasza:
Ha a farkas annyira szeretne növényi eledelt, akkor rághat éppen füvet is (mint ahogy meg is teszi, de ettől még 99%-ban húst eszik). Azért különbözik a kutya- meg macskatáp összetétele, mert mint írták korábban, a kutya inkább elvan részben növényi táplálékon, és a gyártók ezt kihasználva több olcsó keményítőt tesznek a tápba. De ha tehetné, a kutya attól még húst enne inkább.
2012. ápr. 20. 08:38
 14/22 anonim ***** válasza:
65%

Ja, de ha micinéni kikötött tacsija minden nap színhúst kapna, úgy elhízna mint az atom.

A farkasok 1-1 nagyobb zsákmány után napokig nem esznek, ellenben kicsit több melójuk van a táplálék megszerzésében, mint egy kutyának.

Mellesleg ilyen erővel nincs húsevő állt a világon, mert a fejlettebb húsevők 99%-ban növényevőket esznek, így növényi táplálékot is fogyaszt...

Az, hogy egy állatot minek nevezünk, a táplálkozási szokásaitól, a fogazatától függ.

A farkas, a kutya, a macska húsevők, fő energiaforrásuk a fehérje.

A disznó és az ember mindenevők.

A ló és a nyúl növényevők...

Nem olyan bonyolult.

Azt el tudom hinni, hogy a Royal Canin csak parasztvakítás, simán.

Én is mindig megnézem az összetételt, ha valami nem világos, az állatorvosomnak is megmutatom.

a 8 kilós kutyámnak és a 70 kilós kutyámnak egyaránt a Happy dogot vagy az Acanát ajánlotta.

Na most tudni kell, hogy az állatorvosoknak ilyesmit nem tanítanak, a rosszabbak, akik nem vették olyan komolyan az egyetemet, nem is szoktak tudni ebben komoly tanácsit adni.

Szerencsémre az én dokim "kicsit" mélyebbre ásott, és a kutyáim életmódjához ezt a két tápot talált legmegfelelőbbnek.

(Mondhatott volna drágább tápot is, direkt kértem, hogy a legjobbat ajánlja.)

Mindenki döntse el, mit hisz, én ennyit tudtam még hozzáfűzni a témához.

2012. ápr. 20. 09:08
 15/22 A kérdező kommentje:

Lehet velem van gond, de a válaszaitok alapján mégsem tudok egyértelműen dönteni, hogy helyesen döntök-e akkor, amikor engedem, hogy cicatápot egyen.(továbbra sem akarja a kutyatápot, ezzel szemben a halas cicatápokat imádja, mellette kap itthon készült húst+zöldségeket).

A mostani cicatáp minőségi jellemzői:

32% nyersfehérje

11% nyers zsír

2,5% nyers rost

8,5% nyers hamu

10% nedvességtartalom

0,9% foszfor

Nem elhízott, nincs egészségi problémája, normális a széklete. Egyébként aktív kutya-napi 3-4 órát mozgunk vele(séta, futás, játék).

2012. ápr. 20. 12:43
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

NE adj neki. És a kutya nem válogathat!

Eszi/nem eszi, nem kap mást!

Ha lerakod elé a kutyakaját és nem eszi meg, vedd el tőle 10-15 perc múlva, majd a következő etetésnél tedd vissza elé. Lehet, hogy pár napig nem fog enni, de ez célravezető lesz. Szóval mégegyszer, NE adj neki. És ne sajnáld meg, ha válogat és nem eszi meg a kutyakaját. Amelyik kutya éhes, az enni fog. Nem szabad, hogy ő diktáljon!

2012. ápr. 20. 12:48
 17/22 A kérdező kommentje:
Hm hm . . . Tudnál ajánlani kis testű kutyának való, nem túl drága, de jó minőségű tápot?
2012. ápr. 20. 13:02
 18/22 hollófernyiges ***** válasza:
47%
Ez az egész kutya- macskatáposdi nálunk két, nyugaton kicsivel több évtizedes dolog, előtte tízezer évig kiválóan elvoltak a kutyák és az összes fajtájukat táp nélkül tenyésztették ki. A tápgyártók el akarják adni neked a cuccokat, kezeld egy kis egészséges bizalmatlansággal azt amit mondanak.
2012. ápr. 20. 14:45
 19/22 anonim ***** válasza:
M.-H. Alexandra utoló válaszával értek egyet tejes mértékben, adsz neki kutyatápot, 10-15 prc múlva ha ne eszi meg elveszed előle. Ne ő diktáljon hanem TE !
2012. ápr. 20. 14:49
 20/22 anonim ***** válasza:

Én Brit Care táppal etetek, szuperprémium minőség, árban teljesen elfogadható (12 kg 10500Ft, ha jól emlékszem és nagyon sokáig elég). Bárányos-rizses, gabonamentes táp.

[link]

Itt nézd meg, hogy melyik való nektek (életkor és testsúly alapján).

Itt pedig szállítási díj nélkül meg tudod rendelni:

[link]

2012. ápr. 20. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!