Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olyan őrző-védő kutyafajtát...

Olyan őrző-védő kutyafajtát keresek, amit lehet kisgyerekek mellett tartani, viszont nem egygazdásak. (? ) Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
2012. márc. 11. 22:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Nagyon személyes tapasztalataim ugyan nincsenek a schnauzerrel (még), de nem teljesen egy gazdás, a boxernél kicsit "zárkózottabb", de nem elsősorban a gazdájához, hanem a családjához ragaszkodik, de azt nagyon. Személyvédelemre inkább az óriás való, otthoni házőrzőnek/jelzőkutyának már a közép is tökéletes (persze egy pl. kuvasszal ilyen szempontból nem lehet összehasonlítani), igaz be lehet tanítani.
2012. márc. 12. 08:29
 12/25 anonim ***** válasza:
amennyiben az egész család kölyökkortól kiveszi a részét a kutyanevelésben, sétáltatásban, etetésben, játékban, képzésben akkor nincs olyan, hogy "egygazdás kutya", így bármelyik fajta alkalmas lehet amelyik jó genetikával, megbízható tenyésztőtől van és nem alegaktívabb kölyköt hozzátok el
2012. márc. 12. 13:35
 13/25 A kérdező kommentje:
Hááát igen, tudom, hogy elvileg így van, de azért... nem akarom, hogy pl a férjem legyen neki a minden és az én fejemet meg letojja... ok elvileg ez nem történik meg, de pl a németjuci ilyen... csak a gazda és semmi más.
2012. márc. 12. 13:57
 14/25 anonim ***** válasza:
Kérdező: a német juhász nem egygzadás. Tudod honnan lehet ezt legbiztosabban tudni? Onnan hogy a leggyakoribb szolgálati kutya. Ez pedig azért van a katonaságnál, rendőrségnél nem úgy van ám hogy van egy gazdija és él vele boldogan. Sokszor még haza sem viheti a vezetője és sokszor kell vezetőt váltani. Azért nem alkalmaznak sokszor más kutyákat mert azok egygazdásak és nem bírnák. Ha nem vagy elég gazda, egyik kutya sem fog rád hallgatni nem csak az egygazdás.
2012. márc. 12. 14:31
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lehet beagle-t, goldent, labradort és hasonlókat ajánlgatni őrző-védő kutyaként?? Ez számomra olyan felfoghatatlan... Ezek a fajták abszolút alkalmatlanok őrzőre...

Ugatni tudnak, tehát JELZŐkutyának jók.

Az enyémnek is nagy a szája, mégsem tudna megvédeni, ha megtámadnának. Erre viszont jó a másik kutyám, aki őrző-védő fajta.

Na mindegy.

Szóval, kérdező, kinti vagy benti kutya lenne? Boxert nem ajánlok kintre, de egyébként tényleg jó választás lenne.

Németjuhászt is simán lehetne, én sem úgy tapasztaltam, hogy egygazdásak, az egész családhoz ragaszkodnak.

A schnauzer is jó, vagy az orosz fekete terrier.

2012. márc. 12. 15:36
 16/25 A kérdező kommentje:

:DD Hát igen, nem vadászkutyára gondoltam én sem :))) ráadásul a Beagle még kisméretű is, a többi legalább a mérete miatt talán megfélemlítő lehet (retriever), egészen addig, amíg el nem kezdi csóválni a farkát fenékriszálással együtt :DDD

A kutya benti lenne, viszont rendszeresen kirándulunk, rohangálós család vagyunk, jó környéken lakunk.

Még az is érdekelne, ezek a fajták alapjáraton is védenek? Pl ha nem képzik őket erre?

2012. márc. 13. 07:50
 17/25 A kérdező kommentje:
Mégvalami, hogy a snauczer is tetszene, de a méretét tekintve inkább a közép lenne jobb, mivel lakásban lenne. Szerintetek a középsnaci is beválna a méretét tekintve? (A törpe nyilván nem...:))
2012. márc. 13. 07:53
 18/25 anonim ***** válasza:
A méretét tekintve nem biztos, a temperamentuma megvan hozzá. Keress fel 1-2tenyésztőt vagy biztos van schnauzeres fórum és ott tapasztalati véleményt is kaphatsz. Ha a mérete az óriásnak azért zavar, mert kinti-benti kutya lenne, akkor ezt az aggodalmat nyugodtan félreteheted, ha megfelelően le van mozgatva illetve szellemileg le van fárasztva, akkor bent szinte csak pihenni fog a kutya (kivéve, ha valami akció van), szóval a kutya mérete annyiban fog +ban kiütközni, hogy pár mérettel nagyobb fekhelyet kell venni/csinálni.
2012. márc. 13. 08:50
 19/25 anonim ***** válasza:
Nem gond a lakás/kutya mérete, ha megfelelően le van mozgatva. Azért annyi hely legyen neki, hogy bárhol meg tudjon gond nélkül fordulni, ebben gondolkodj :) Én is panelban tartom a bullmacimat.
2012. márc. 13. 09:01
 20/25 A kérdező kommentje:
:D a lakásban megfordulással nem lenne gond, 91 nm-es a lakás, plusz galéria (bár oda nem jönne fel). Hmm hmm, köszi a válaszokat! Átrágom magam a dolgon...
2012. márc. 13. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!