Olyan őrző-védő kutyafajtát keresek, amit lehet kisgyerekek mellett tartani, viszont nem egygazdásak. (? ) Mit ajánlotok?
Hogy lehet beagle-t, goldent, labradort és hasonlókat ajánlgatni őrző-védő kutyaként?? Ez számomra olyan felfoghatatlan... Ezek a fajták abszolút alkalmatlanok őrzőre...
Ugatni tudnak, tehát JELZŐkutyának jók.
Az enyémnek is nagy a szája, mégsem tudna megvédeni, ha megtámadnának. Erre viszont jó a másik kutyám, aki őrző-védő fajta.
Na mindegy.
Szóval, kérdező, kinti vagy benti kutya lenne? Boxert nem ajánlok kintre, de egyébként tényleg jó választás lenne.
Németjuhászt is simán lehetne, én sem úgy tapasztaltam, hogy egygazdásak, az egész családhoz ragaszkodnak.
A schnauzer is jó, vagy az orosz fekete terrier.
:DD Hát igen, nem vadászkutyára gondoltam én sem :))) ráadásul a Beagle még kisméretű is, a többi legalább a mérete miatt talán megfélemlítő lehet (retriever), egészen addig, amíg el nem kezdi csóválni a farkát fenékriszálással együtt :DDD
A kutya benti lenne, viszont rendszeresen kirándulunk, rohangálós család vagyunk, jó környéken lakunk.
Még az is érdekelne, ezek a fajták alapjáraton is védenek? Pl ha nem képzik őket erre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!