Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik táp lenne a legmegfelel...

Melyik táp lenne a legmegfelelőbb? Melyik a legjobb e közül a három közül?

Figyelt kérdés

Nem sokára kapni fogok egy kistestű kölyök kutyát. Én ezt a három tápot néztem ami kistestűeknek való junior táp. De nem vagyok valami tapasztalt, első kutyám lenne. Persze azt fogja kapni ami neki is jó, de kíváncsi vagyok melyik a legjobb.

Hills

[link]

Royal Canin

[link]

Acana

[link]

2012. márc. 11. 09:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Megnéztem ezt a Taste of the Wild tápot. Még nem hallottam róla, de így laikus szemmel egész jónak tűnik. Szóval akkor ebben nincs olyan, hogy kifejezetten junior, hanem bármelyiket adhatom neki?
2012. márc. 11. 10:19
 12/18 A kérdező kommentje:
Na.. de figyelmetlen vagyok. Most néztem, hogy csak 13 kilós kiszerelésben van. Ekkorát nem fogok venni egy 5kilós kutyának mert az élete végéig is elég. Ha meg nem jó akkor meg nézhetek magamra..
2012. márc. 11. 10:21
 13/18 anonim ***** válasza:
Az egyik legjobb táp a világon, de én kölyökkorban kifejezetten kölyök táppal etetnék (pl. Orijen puppy), aztán térnék át Taste of the Wild-ra.
2012. márc. 11. 10:21
 14/18 anonim ***** válasza:

[link]

Itt pl. van 2 kilós kiszerelésben is.

2012. márc. 11. 10:22
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Lehet akkor elször orijen kölyöktáp utána a taste of the wild
2012. márc. 11. 10:31
 16/18 anonim ***** válasza:

Például:

[link]

"Tápváltás

Mint említettük, a kutyák minden gond nélkül tartósan etethetőek ugyanazzal a táppal, ami segít a kívánatos kondíció fenntartásában is. Olykor azonban váltani kell, például amikor a kölyök tápról a felnőtt tápra térnek át. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy a váltás legalább egy hétig tartson és fokozatos legyen, nehogy hasmenést és hányást okozzon. "

[link]

"Következetesség a táplálásban

Általában bármit egyen is az állat, érdemes egyfélét kiválasztani, és mindig ugyan azt etetni, mert a változatosságnak hasmenés lehet az eredménye. Az állat akár éveken át örömmel eszi ugyanazt mindennap."

[link]

3120 hozzászólásra válasz.

"Kevdes Doktor úr! A száraztápot mindenképp áztatva szeretném adni a kutyámnak, mert szeretném csökkenteni a gyomor- és bélcsavarodás veszélyét (így napi 3-4 adagban kapja meg az ételt, és mivel a konzerv megfizethetetlen, maradok a száraznál, és nedvesítem, hogy kevésbé megterhelő legyen), de ezzel nem veszíti el a tápanyagtartalmának egy részét, pl. néhány vitamint? Át akarok térni az Orijen tápra, mert az eddigi nem vált be, és ami miatt nem volt jó hatással a kutyára, pont az hiányzik ebből tápból. Az Orijenről viszont azt hallottam, hogy annyira sok természetes anyagot tartalmaz, hogy nem dagad meg, hanem szétesik. Ettől még lehet áztatni, vagy ezzel sokat ártok a minőségének? Az utolsó kérdésem, hogy mivel lehet keverni egy jó minőségű tápot, hogy változatosabb legyen a kutyának? (Azért kérdezem, mert amikor több adagban kapja a kutya az ételt, válogatósabb, mert nem éhezik igazán ki - tapasztaltam.) Válaszát előre is köszönöm!

Az áztatástól semmiféle minőségromlást nem szenved a táp.

Nyugodtan etessen napi 1X, ezzel nem növeli normál táplálás esetén a gyomorcsavar kockázatát. Ha jót akar, semmivel sem keveri a száraztápot, mert csak felborítja az egyébként gondos és tudományos munkával beállított beltartalmát, a kutya egyébként is un. monodiétás állat, nem igényli a táplálkozása változatosságát, SŐT A BAKTÉRIUMOS ELŐEMÉSZTÉSE MIATT KÁROS IS VÁLTOGATNI A KAJÁJÁT"

2012. márc. 11. 11:08
 17/18 anonim ***** válasza:
A taste of the wild-ot az orijennel együtt szokták a legjobb tápnak kikiáltani. Szerintem azért jobb, mert ebből lehet kapni kisebb fehérjetartalmút is. Ezen felül a kis kiszerelése nem annyira drága, mint egy másik tápból a kisebb. Bármelyik mellett is döntenél, nagyon nem tudsz ezek közül mellényúlni, mindegyik nagyon jó minőségű.
2012. márc. 11. 12:16
 18/18 anonim ***** válasza:
és ha a kutya megunja a tápot? csak váltani kéne nem? de nem kéne itt senkit leordítani ..kedves kérdező akkor ne váltogasd a tápot.:)
2012. márc. 11. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!