Melyik táp lenne a legmegfelelőbb? Melyik a legjobb e közül a három közül?
Nem sokára kapni fogok egy kistestű kölyök kutyát. Én ezt a három tápot néztem ami kistestűeknek való junior táp. De nem vagyok valami tapasztalt, első kutyám lenne. Persze azt fogja kapni ami neki is jó, de kíváncsi vagyok melyik a legjobb.
Hills
Royal Canin
Acana
Itt pl. van 2 kilós kiszerelésben is.
Például:
"Tápváltás
Mint említettük, a kutyák minden gond nélkül tartósan etethetőek ugyanazzal a táppal, ami segít a kívánatos kondíció fenntartásában is. Olykor azonban váltani kell, például amikor a kölyök tápról a felnőtt tápra térnek át. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy a váltás legalább egy hétig tartson és fokozatos legyen, nehogy hasmenést és hányást okozzon. "
"Következetesség a táplálásban
Általában bármit egyen is az állat, érdemes egyfélét kiválasztani, és mindig ugyan azt etetni, mert a változatosságnak hasmenés lehet az eredménye. Az állat akár éveken át örömmel eszi ugyanazt mindennap."
3120 hozzászólásra válasz.
"Kevdes Doktor úr! A száraztápot mindenképp áztatva szeretném adni a kutyámnak, mert szeretném csökkenteni a gyomor- és bélcsavarodás veszélyét (így napi 3-4 adagban kapja meg az ételt, és mivel a konzerv megfizethetetlen, maradok a száraznál, és nedvesítem, hogy kevésbé megterhelő legyen), de ezzel nem veszíti el a tápanyagtartalmának egy részét, pl. néhány vitamint? Át akarok térni az Orijen tápra, mert az eddigi nem vált be, és ami miatt nem volt jó hatással a kutyára, pont az hiányzik ebből tápból. Az Orijenről viszont azt hallottam, hogy annyira sok természetes anyagot tartalmaz, hogy nem dagad meg, hanem szétesik. Ettől még lehet áztatni, vagy ezzel sokat ártok a minőségének? Az utolsó kérdésem, hogy mivel lehet keverni egy jó minőségű tápot, hogy változatosabb legyen a kutyának? (Azért kérdezem, mert amikor több adagban kapja a kutya az ételt, válogatósabb, mert nem éhezik igazán ki - tapasztaltam.) Válaszát előre is köszönöm!
Az áztatástól semmiféle minőségromlást nem szenved a táp.
Nyugodtan etessen napi 1X, ezzel nem növeli normál táplálás esetén a gyomorcsavar kockázatát. Ha jót akar, semmivel sem keveri a száraztápot, mert csak felborítja az egyébként gondos és tudományos munkával beállított beltartalmát, a kutya egyébként is un. monodiétás állat, nem igényli a táplálkozása változatosságát, SŐT A BAKTÉRIUMOS ELŐEMÉSZTÉSE MIATT KÁROS IS VÁLTOGATNI A KAJÁJÁT"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!