Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kidörzsölte a nyakát, mit tegyek?

Kidörzsölte a nyakát, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ma vettem észre, hogy a kutyám nyakán alul ki van kopva a szőr és piros. Valószínűleg a nyakörvtől mert most kaptuk a tanításhoz ( nagy lyukú fojtó lánc). Mit tegyek? Vigyem el állatorvoshoz vagy hagyjam?
2012. márc. 10. 21:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kissé hihetetlen, hogy a fojtótól kikopott a szőre. Én szinte lehetetlennek tartom. Nincs megkötözve véletlenül udvaron belül?
2012. márc. 11. 14:24
 12/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt már olyan kutya, aminek nem volt fájdalom érzete (vagy csak annyira jól tűrte) és egy séta alkalmával teljesen sebesre koptatta a bőrét a kis szemű lánc. Erre a megoldás a textil fojtó nyakörv, vagy a sima nyakörv -hám még véletlenül sem - és a rendes kiképzés. Ha húzni akar, húzni fog mindenben.
2012. márc. 11. 14:31
 13/14 A kérdező kommentje:

nem nincs kikötve az egész udvar az ővé, nyakörv is csak akkor van rajta mikor sétálunk, én sem értem, hogy miért kopott ki de más nem jutott eszembe csak a nyakörv

köszönöm a válaszokat

2012. márc. 11. 14:32
 14/14 Bellington ***** válasza:

Az én kutyámmal is ugyanez a probléma, staffordshire terrier és már kikopott nyakkal került hozzánk. Kutyasuli közben még jobban kikopott, majdnem sebes is lett.

Nem használod rosszul a fojtót, ha igen, akkor sem dörzsöli ki.

A kis szemű lánc rövid szőrű kutyákhoz jó, a hosszú szőrű kutyák szőrét kidörzsöli (a németjuhászomét kidörzsölte, a kutyaiskolás oktatók is nagy szeműt használnak a németjuhászukhoz)

Én most egy bőr nyakörvet teszek a kutyám nyakára olyan szorosan, hogy ne csússzon le mélyre, ahol a fojtó kidörzsölte. Otthon nincs rajta nyakörv.

A kutyának elmúlt már?

(Amúgy még az is lehet, hogy fémérzékeny, lehet kapni fémérzékeny kutyáknak való fojtónyakörvet.)

2012. júl. 8. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!