Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta kutyus lenne a...

Milyen fajta kutyus lenne a legmegfelelőbb nekem? (kizárólag választ kérek nem kötekedést)

Figyelt kérdés

Venni fogok egy kiskutyust. Jó , oké minden rendben. De milyen fajtát ? Olyannyira bele merültem ebbe a kutyázásba hogy szeretném szépségversenyekre vinni , szóval valami hosszú szőrű pamacsot szeretnék. Max. 30cm lehet a marmagassága mert panelházban lakom. Nagyon szeretném ha olyan kutyus lenne akinek nem csak fehér lehet a szőre hanem pl. fehér fekete. Hasonló kutyust szeretnék mint a máltai csak nem fehérben hanem fehér feketében. Anyukám régen kutyakozmetikus volt , így eltanultam tőle a hatalmas szőrzuhatagok elegánssá varázsolását . Minden nap min. 3 eü. séta + ha kell akkor kinti labdázás meg ilyenek és más kutyákkal való játék.

Szeretném ha könnyen tanítható lenne , hosszú szőrű ne csak fehérben , barátságos és nem hatalmas a mozgásigényű kutyus lenne akinek elég a 3-4 séta egy nap. Sokat játszanék vele meg minden. Természetesen tenyészőtől venném meg , az ára nem gond elég jól élek. De azért legyen 100-200 e. ft körül. Tapasztalatok is érdekelnek és képek is !!! Előre köszi!!!!

2012. márc. 7. 12:31
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Majdnem megtetszett de amit írtál.. Már nem :(
2012. márc. 7. 13:00
 22/35 anonim ***** válasza:
Itt az oldalon sok havanese gazdi van, keress vissza a kérdésekben vagy írj ki ùj kérdést, ha ide nem kapsz vàlaszt a személyes tapasztalatra vonatkozò kérdésedre!
2012. márc. 7. 13:06
 23/35 anonim ***** válasza:
Nekem havanesem van. Pont olyan amilyet leírtál. Minden színben lehet kapni. Elég nagy a mozgásigénye. Mindenképpen ki kell vinned legalább egy nagy sétára naponta ami minimum 1,5 órás, ahol találkozhat más kutyákkal az Eü. séta mellett. Nagyon gyorsan tanul. Ha kiskorától szoktatod jól elvan egyedül amíg dolgozol. A szőre gondos ápolást igényel mint a máltaié:-) Tündéri fajta, csak ajánlani tudom..
2012. márc. 7. 13:07
 24/35 A kérdező kommentje:
Oké megvan a havanese lesz az. :) Köszönöm.
2012. márc. 7. 14:21
 25/35 anonim ***** válasza:
Nekem papillonom lesz :)) Én őt nagyon tudom ajánlani :)
2012. márc. 7. 14:44
 26/35 anonim ***** válasza:

Szerintem megfelelő lenne még neked a papillon, gyönyörű és különleges kiskutyák, elég ritka fajta, ami előny lehet egy kiállításon (kevés vetélytárs):

[link]

[link]

A phaléne (előbbi lógó fülű változata):

[link]

[link]

És a japán csin, ez sem egy gyakori fajta:

[link]

De fontos, hogy a kinézett fajtáknak előbb ismerd meg a viselkedését, jellemét, mert nem mindegy, milyen kutyával élsz le 10-15 évet! Ne csak küllem alapján dönts, nyugodtan látogass meg néhány tenyésztőt, örömmel fognak látni, hogy megismerhesd a kutyáit. Azt is vedd számításba, hogy egy kiállítási minőségű kölyök sokkal drágább, mint egy hobbira szánt! De sok tenyésztő belemegy abba, hogy társtulajdonosi szerződést írtok, hivatalosan az ő nevén marad, de nálad lesz, bepótol, vagy teljesen állja a kiállítások nevezési díját. Ha szukád van és alkalmasnak ítéli, választ hozzá kant (persze előtte szűreti betegségekre a kutyád), de a kiskutyákat te gondozhatod, a tenyésztő bepótol/fizeti a költségeket, és a saját kennelnevén törzskönyvez, segít gazdát keresni a piciknek. Ez akkor előnyös, ha tenyésztési ambícióid nincsenek, mert így egy kiváló kölyök is olcsóbb. De ha mégis meggondolnád magad, biztos a nevedre írathatod később is.

2012. márc. 7. 14:59
 27/35 anonim ***** válasza:

Jé, amíg írtam, pont ajánlotta valaki a papillont :))

Amúgy a háromszínű változata is nagyon tetszetős:

[link]

Meg a barna-fehér:

[link]

Gyönyörű kiskutyák!

2012. márc. 7. 15:04
 28/35 anonim ***** válasza:

Szerintem nem ennyiből kéne fajtát választanod. Hogy leírtak 4 sort a viselkedéséről. Én tudod mióta olvasok egy bizonyos fajta után? 3 éve. Körülbelül másfél, két év után éreztem úgy magam, hogy bemerném vállalni. Csak sajnos most még nincs lehetőségem. Szerintem egy fajta választás nem így megy. De Te tudod. Persze ezzel nem azt akartam mondani, hogy olvass 2 évig a vásárlás előtt (mert az én általam kiválasztott fajta kicsit keményebb ezeknél :) De azért nem is így, hogy írnak róla pár sort meg úgy néz ki ahogy akarod és akkor oké.

Hogy ne csak offoljak:

Pekingi palotakutya. Őt még nem ajánlották. Nagyon sok szőre van, napi gondozást igényel. Több fele szőrtípusban tenyésztik.

A fajtáról kis részletezés itt: [link]

Tenyésztő weblapja: [link]

2012. márc. 7. 15:33
 29/35 anonim ***** válasza:
Bichon havanese: [link]
2012. márc. 7. 15:53
 30/35 anonim ***** válasza:

Szia nekem van 3 bichon havanese kiskutyám!1 kan fekete fehér,1 szuka fekete és az ő gyümölcsük 1 kan csoki színű bichon havanese.A fajta nagyon aranyos,játékos szeret játszani,szereti a másik házi állatokat.Szeret sétálni!!!Tilos túl eteti,nem szabad semmilyen mértékben csontot adni neki!!!!E mellet azonban szereti a házi kaját!Ha egyszer felviszed az ágyra onnan le nem tudod szoktatni!Csak kevés csokit szabad neki adni!Naponta kell fésűlni a szőrét és havonta kell vinni kozmetikába!!!!

Tenyésztők: [link]

[link]

Az én oldalam: [link]

Képek a kan kutyámról:

[link]

[link]

[link]

Ha valamit nem tudsz nyugodtan írj!Amúgy én gyerek vagyok!

2012. márc. 7. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!