Milyen természetű a magyar agár?
A mozgásigénye rengeteg, agilitykutyának nem jó szerintem, nem a teste miatt, hanem azért, mert nem az a tipikus pattogós kutya, mint pl a pásztorok, de szórakozásként persze akárki cainálhatja.Okos kutya, de mint az előbb is mondtam, nem pattogós igenis gazdám, hanem önálló, szóval megtanulja amit akarsz, de biztos, hogy nem fog olyan pontosan és lelkesen szótfogadni mint egy német juhász rendőrkutya mondjuk, mert neki nem ez volt a dolga. Mivel vadászkutya, ezért nem tudom hogy jön ki az állatokkal, de szoktatással biztos. Viszont ha valaki versenyzik vele, akkor kétlem, hogy nyugodtan néz egy mászkáló macskát... A gyerekek mellett nem nagyon tudom elképzelni, mivel azt hallottam róla, hogy csöndes, tartózkodó, büszke kutya, ez valahogy nem illik a gyerekek mellé. Kinti kutyának mondanám a mozgás miatt, de bentinek a szőre miatt (kivéve afgán vagy orosz agár). Theát benti kutya, de soksoksoksok mozgással. Házőrzónek nem ezt a kutyák kell alkalmazni. Sok helyen olvastam hogy pórázról elengedni kockázatos, mert ha meglát valamit akkor fut... Szerintem egy kicsit több időt igényel ezek miatt mint egy "átlagos" kutya.
Nincs agaram, csak a több olvasott, hallott anyagra alapoztam az ismereteim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!