Mi a véleményetek, a Nat, geon, futó "A csodálatos kutyadoki"ról?
ez egy valóság-show műsor részleteket láthatsz a rehabilitációs munkából-de nem ez a valóság csak annak mása:) ezt a műsorban is hangsúlyozzák. sokszor hetekig tart, esetleg hónapokig is a felépülés-vannak könnyebb esetek is benne amelyek akár megoldhatak pár perc vagy pár óra alatt, a kérdés mindig az, hogy a kutyatartó mennyire képes elsajátítani a kutyanevelés fortélyait, és azt hogyan alkalmazza a mindennapokban.
A műsor egyébként zseniális szerintem(mint showműsor) tele pozitív üzenettel, de ugye a tv sohasem a valóságot mutatja, mégha a hiradót nézi az ember akkor sem, sőt ezesetben talán a csodálatos kutyadoki valóságosabb:)))
Ja, mert a CM mellett nincs ám stáb.
Az biztos, hogy ha az én kutyámhoz nyúlna úgy, mint a filmekben szokott, már nem lenne keze-lába és egy igazi valóságshow lenne a műsor, többezres nézettséggel a jútyúbon, ahogy épp a szemét kaparom ki.
ma 08:54
Ugyanolyan stáb dolgozik Cesar és Victoria mögött is. Ami a tévében megy, az egy show, és arra nagyon jó, hogy felhívja az emberek figyelmét a nevelés fontosságára, ill. arra, hogy milyen is egy neveletlen kutya.
Én viszont voltam Atlantában és láttam, hogy Victoria a műsoron kívül mit meg nem tesz az állatokért. Na nekem ez sokkal többet számít.
Cesar azért lehet durva sokaknak mert mostanában az az elv van hogy csak a pozitív megerősítés(mindenért falatkák) a jó mert az humánus! Ez egy amerikai módi és van aki hisz benne és van aki nem!
CM "bögdösése" azért iszonyat messze van a durvaságtól.
Cesar a falkavezér szerepet használja erőteljesebben a nevelésben míg Victoria a Pavlovi reflexes módszert(értsd, szokásokat elültetni a kutyában a jutalomfalatkák által).
Mivel két hívő csoportről van szó :)) így szerintem mindkettő el lehet fogadni mint jó módszer csak azt ésszel kell alkalmazni!
És sokan nem tudják utánuk csinálni mert vagy az eset bonyolultabb vagy a saját beállítottságukban van a hiba. Vagy semmi kitartásuk nincs a nevelésben, márpedig minden adásban elmondják hogy ezt sokat és sokáig kell kitartóan csinálni mert nem úgy működik hogy egyszer megcsinálja ahogy szeretnénk aztán onnantól hátradőlünk és minden automatikus!
A kutyakiképzőkről meg jót és rosszat is tudnék mondani de ha valaki talál egy jót arra vigyázzon mert nagyon kevés hozzáértő van! Annyi a kókler hogy az félelmetes!!
http://www.youtube.com/watch?v=tRJbnNLdN-I&feature=related
Engem ez a video egy kicsit megrázott. Értem, hogy a kutya agresszív, értem, hogy ő mit akar elérni, értem, hogy próbálja kimutatni felé, hogy erősebb a kutyánál és csak annyit akar, hogy lefeküdjön... De akkor is rossz nézni, ahogy a kutya próbál küzdeni ellene.
Én hiszek abban, hogy a pozitív megerősítés nála is segíteni. Lehet, hogy nem 3 perc alatt feküdne le, de akkor inkább küzdök 3 napig azért, hogy magától, örömmel megtegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!