Szerintetek az ember, vagy a kutyák nyugalma, boldogsága a fontosabb?
Nézőpont kérdése. Neked, mint egy adott ingatlan tulajdonosának jogod van minél nyugodtabb körülmények között élni. Bár én sem tudom, hogy mi a bajod a szomszéd kutyáival. Lehet ugatás, vagy átjárnak hozzátok és megölik a tyúkokat, vagy állandóan kiszöknek, stb... Nem tudjuk kitalálni, hogy mi a baj:)
A másik szemszög pedig szerintem az, hogy a kutyáknak is joguk van egy olyan gazdához, aki megneveli őket, foglalkozik velük, és a többi.
Az egyik szomszéd nálunk is ki van idegileg, mert a kutyánk 15 percet ugat mi után elmegyünk. Utána egész nap csendben van, de neki ez élete egyik legfőbb problémája. És ha ennyin múlik az ő boldogsága, nos hát akkor én azt nagy ívben... Gondolom kitaláltad mire gondolok. Az összes többi kutya órákig ugat a házban ha elmegy a gazdájuk, az egyik ott van mellettünk, de marhára nem zavaró. Mivel éjjel egy órakor írtál, azt feltételezném, hogy most ugatnak torkuk szakadtából a kutyák. Ez engem is idegesítene, ilyen szempontból megértelek. De nem a kutya hibája, ne az ő boldogsághoz való jogát vitasd kérlek. Egyébként hány kutyáról van szó, és hogyan reagál a szomszéd a panaszaitokra?
A kutyáké.....
(Sajnos vannak emberek akik képtelenek kompromisszumra, ilyen vagy te is?)
Köszi az eddigi válaszokat. Nos, három kutyás szomszéddal is megáldott a sors, összesen 5 kutya gondoskodik a nyugalomzavarásról sajnos. Először is, tudom hogy nem a kutya a hibás, éppen ezért bármennyire is rosz a helyzet nem bántanám őket, bár tippeket már kaptam a megölésükre. Pedig lassan két éve tűrünk. Először is van a szembeszomszéd két kutyája. A gazdájuk gyógyszerfüggő szerencsétlen idióta, aki csak etetni jön át napi egyszer egy vödörrel. A kutyák szabadon vannak, bár jogilag rendben. Viszont állandóan a kapura rohannak és mindent fognak, rájuk szólva soha nem volt, tudom mert látom. Reggel 4-körül kezdik, este 8-ig amíg mozog valaki. Egy németjuhász nagyságú, és egy kisebb vakarcs. Reagálásomra a szomszéd válasza, "azért vannak hogy ugassanak".
Aztán az átlós szembeszomszéd szintén nagy, de jámbor kutyája is idegesítő. Igaz csak nappal ugat. A gond ott van, hogy a gazdája lese sz*rja azt sem. Ha elmegy kocsival, becsukja a disznóólba. ahol addig ugat még haza nem jön, vagy ki nem engedik. Nevelve, vagy rászólva nemigen van. Én még nem láttam soha hogy megsímogatta volna a csaj, aki szerintem kb. egy növénynek nézi a kutyát.
Aztán a melletünk lévő "jógazdi" kutyája is kikészít, mert állandóan a kapura ágaskodva, vagy éppen annak teljes erővel rohanva nyomja. Szóval egy totál zakkant, kis dög, mintha meg lenne veszedve vagy mi. Szerencsére éjszaka csendben van, gondolom mert nappal úgy kifárad az ugatástól. Ott még van egy másik kutya is hátrakötve a kertbe, de az csak akkor ugat ha ott a gazdája. Ez is érdekes mi, mást nem ugat csak a gazdáját.
Ezen kívül van még két szomszéd, ami plusz 3 kutyát jelent, de azok "normális" kutyáknak tünnek. De ha jön a postás(aki igencsk sietősre veszi ha erre jár), vagy hasonló ők sem maradnak ki. Tehát összesen 8 kutya között kell élnünk, kb. mint egy sintértelepen, és remélni hogy több már nem lesz! Jogi útra nem merem terelni a dolgot, mert valószínű visszaütne, és lehet összefognának ellenem a "drága gazdik". Hidjétek el költöznék ha tehetném, mert lassan rámegy az egészségem is. Ez az állapot 3 éve kezdődött körülbelül. Azelőtt itt csend és nyugalom volt, pedig kutyák akkor is voltak!
Hát én is azt tudom mondani, amit az utolsó.
Az írásod alapján este tíz után egyik sem ugat (legkésőbbi időpontnak este 8 órát írtál). Így ha a kutyák szabályosan vannak tartva (nem éheztetik, van kutyaól, friss víz, megvannak a kötelező oltások) pont semmi jogod felháborodni.
Nekem is 4 kutyám van.
Este bent alszanak a házban, mert itt hajnalban is lehet mozgás és mint minden normális kutya, erre ugatással reagálnak. Így viszont csendben alszanak.
(Mellesleg a betörőktől is féltem őket, hiába KÁJ, ha megmérgezik... meg így hatékonyabban is védenek.)
Nappal viszont eszem ágában sincs rájuk szólni, a kerítésem szabályos, egyiknek sem fér ki rajta a feje, örülök, ha ugatnak, ide legalább nem lesz akkora kedve betörni senkinek. (Nem mintha lenne mit elvinni.)
Jelentettek már fel szomszédok (bár a legközelebbi szomszédunknak semmi baja a kutyáinkkal, azt mondja, ilyen a falu, ráadásul örül, mert így kicsit az ő portája is védve van), semmit nem értek el vele, sőt, még hivatalos engedélyt is kaptam, hogy a lehetséges 2 helyett 4 kutyát tarthassak.
(Egyébként sajnálom azokat a kutyákat, nem lehet valami szép életük... de sajnos ha elvennék őket a gazdáiktól, alig van esélyük, hogy valami normális ember hazavigye őket...)
Ha meg füldugóval alszol, nem tudom, hol a probléma?
Meg azért azt nem gondolhatod komolyan, hogy szó szerint egész nap ugatnak...
És erre mégis milyen módon megy rá az egészséged?:O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!