Kutya tulajok, akik mélyebben benne vannak a témában?
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy szukám, akinek nem tudok törzskönyvet kérni, mert egyik szülőjének sincs. Jövőre viszont egy pedigrés kannal fedeztetném.
A kérdésem az lenne, hogy annak a kölyöknek lehetne e már kérvényezni a törzskönyvet?
Köszi előre is a válaszokat. A fedeztetés viszont még nem biztos!
Ugyanmár :D
Ennyire nem lehettek lámák!
Bármi megoldható, csak pénz kérdése...
Szedj össze párszázezret kérdező, és hajtogasd egy szép kis borítékba!
A sikered garantált!
Akkor elmondom mégegyszer, mert látom nem tiszta.
Anno a kedves úriember, akitől van a te kutyád, fogott két törzskönyv nélküli kutyát, és összepároztatta őket. Lehet, h az a két tk nélküli kutya valójában hiperszupercahmpion szülőktől van és kifogástalan a génállományuk, de mivel nem rendelkeznek törzskönyvvel, így csak keverékek. Mint írtam, max fajtajellegű keverékek lehetnek (magyarul pont úgy néz ki mint a fajtájának a standardje és meg is felel az abban leírtaknak, csak nincs tk-ja, azaz nem tudni h ki fia-borja).
Szóval két keveréktől született neked egy szukád, akinek egyértelmű h nem lehet tk-ja, mivel már a szülei is keverékek. Keverékek keverékének meg nem lehet törzskönyve, hisz egyáltalán nem követhető a származása.
Tehát akármennyire is szeretnéd, nem lesz.
De esetleg tegyük fel, h a kedves ismerős kiváltaná a te kutyád apjának és anyjának a tk-t. Hát az a baj, h már nem teheti meg, mert annak is van egy határideje. De tegyük fel valami csoda folytán megoldaná, a tiédnek akkor se lehet, hisz nincs alombejelentő, nem lehet semmi alapján se beazonosítani a kutyákat, ott is van határidő és egyéb formaságok. És sajnos itt még a DNS vizsgálat se lenne elég.
Igen, felfogtam, csak mikor írtad pont akkor küldted be a te válaszodat is, és így már nem tudtam vissza vonni, mikor küldtem be én is.
Amúgy igen. Marad hobbinak, majd később lesz tk-s, kiállításra való kutya.
Igazából most elgondolkoztam és szeretnék idővel a tenyésztéssel foglalkozni, nem csak ebben a fajtában. Így legalább előrébb vagyok. Tisztában vagyok a dolgokkal!
Köszi ;)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!