Német boxer vs. Magyar vizsla?
Szerintem a BOXER!
Főleg ha sportos vagy.
A szőrápolással NINCSEN sok gond.(csak hetente 1x kell átkefélni)
Könnyen tanul!
Viszont sok a mozgásigénye.
KELL ENNÉL TÖBB???
Hasonlítanak, de nem ugyanaz. Igaz, hogy több betegségre hajlamos a boxer, mint a vizsla, de ha jól meg van választva a tenyésztő, akkor az ad egy bizonyos garanciát. Ezen felül kölyökkorban ha nagyon oda van rá figyelve (vizslánál is kéne) főleg az étkezésre: ne legyen elhízva inkább legyen soványabb, minőségi táp, izületvédő a biztonság kedvéért, megfelelő mozgatás, de semmiképp ne legyen túlhajszolva... akkor olyan sok gond nem lehet vele.
Én is szeretem mind a 2fajtát, de jellemben hozzám a boxer közelebb áll, egy nagy bohóc, nem lehet rá haragudni. Valahogy mindig megnevettetnek, a vadászösztöne nem olyan erős mint a vizslának. Az orra miatt annyira nem jó nyomkövető, de hát nem is ezért tartják.
A vizsláról se tudok rosszat mondani, aktív, vidám..., de különbségek vannak a 2fajta közt.
Ha a boxer kinézetre jobban tetszik, akkor nyugodtan válaszd azt. Méret, nem, kinézet nélkül nagyon jól el tud lenni bármilyen kutyával, persze megfelelő szocializáció, összeszoktatás esetén. Ha a KÁJ-od képes tolerálni egy örökmozgót, akkor semmi akadálya.
Nem KÁJ-om van, moszkvai őrkutya!!! Közel sem egy a két fajta!!!
Látom te inkább a közepes testű kutyák körében vagy járatos... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!