Szerintem magyar vizsla, mert a nem annyira beteges, nincs túltenyésztve, szerintem szebb is, meg hát amint az előző is említette, egy hungarikum:)
2012. febr. 27. 06:55
3/13 anonim válasza:
Imádom a vizsiket! :)
2012. febr. 27. 07:27
4/13 anonim válasza:
Két teljesen más típusú kutya.
Az egyik egy univerzális munka-kutya, a másik pedig egy univerzális vadászkutya. Mindenben totálisan mások. Egyiket sem szeretem, túlságosan hiperaktívak. A mai német juhászkutyák ráadásul nagyon rondák. A küllemesek guggoló életmódot élnek, a munkavonalasok pedig simán rondák. Persze kivétel akad, csak ritka.
2012. febr. 27. 08:57
5/13 anonim válasza:
Mindkettő gyönyörű és okos, de az én jellememhez azt hiszem, a vizsla jobban illik, picit jobban is tetszik küllemre, és hát magyar:) Ezért ő.
2012. febr. 27. 09:32
6/13 anonim válasza:
Németjuhász a kettő közül mert nem szeretem a vadászkutyákat. Barátságosak, nem lehet velük őrző-védőzni meg egyéb sportokat ami érdekel, pl terelés. De a németjuhászt sem tartanám, inkább más hasonló fajtát.
2012. febr. 27. 10:09
7/13 anonim válasza:
Érdekes ez az őrző-védőzés, hogy milyen népszerű lett. Pedig a gazdák 99%-a soha nem fogja használni erre a kutyáját. :-) Tehát gyakorlatilag ez a zsákmányösztönre 1000x eljátszott mozzanatokkal kifejlesztett őrző-védőzős játék nem más, mint egy show elem, amit a kutya játékként fog fel.
De vizslával valóban nem lehet, illetve nem illik ilyet csinálni. A NJ pedig valóban jó erre, bár nem a legjobb benne.
2012. febr. 27. 10:26
8/13 anonim válasza:
Nem az őrző-védőzésen volt a lényeg hanem azon, hogy nem szeretem az olyan kutyákat akik mindenkit szeretnek, imádnak, nem őrzik a házat stb Csak ha ezt mondom, akkor megmondják, hogy hát jelezni minden kutya tud meg ugatni, meg a legtöbb kutya megvédi a gazdáját (ami nem igaz mert még a kiképzettek sem biztosak éles helyzetben). De nekem ennél sokkal többre van szükségem. Ezért fogalmaztam komolyabban. Amúgy meg igenis versenyzek a kutyáimmal és a jövőbeliekkel is fogok, ha nem is őrző-védőzni de bármi mást.
2012. febr. 27. 10:42
9/13 anonim válasza:
Értem. Ebben igazad van, a vadászkutyákat többnyire nem érdekli a házőrzés. :-) Viszont ami jó, bárhol elengedheted anélkül, hogy agresszív lenne a társaival. Míg sok-sok németjuhászt ismerek, akiket nem lehet elengedni más kutyák társaságában, mert agresszívek.
2012. febr. 27. 10:50
10/13 anonim válasza:
Szerintem meg ez csupán nevelés kérdése, ellentétben az őrző-védővel. Voltam olyan táborban ahol fél tucat német juhász volt, de akitől félni kellett az az egy darab golden volt aki mindenkit támadott. És még tudok ilyen sztorikat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!