Szerintetek érdemes elvinnem tükör kutyaiskolába (
pincsimix)?
Figyelt kérdés
Van egy pincsiszerű kiskutyám most lesz 2 éves júniusban. Az a gondom hogy akárhányszor sétálunk, szinte megőrül ha meglát egy kutyát oda akar menni hozzá de ha odaengedem szagolás után rögtön elkezd vinnyogni nagyon éles hangon és néha rá is ugrik a kutyára. Kiskora óta folyamatosan vittem futtatóba, kutyák közé, rettentő fontosnak tartottam a szocializációját, csak ott rontódott el a dolog hogy egyik barátunknak lett egy bullterrierje aki hát nem éppen szépen játszik a kutyánkkal, a miénk meg már rettegett tőle ezért már inkább össze se engedjük őket persze. De most teljesen előítéletes lett a kutyákkal. Szombaton lejött hozzánk egy hölgy pestről a tükör kutyaiskolából felmérni a helyzetet, mert győrben csak márc. végétől nyílik meg(még nincs elkerített rész) és azt mondta hogy csak hiszti a kutyámnál ez, de szívesen lát a tanfolyamon minket,azért ráférne:) A Tanfolyam ára 14 alkalomra 38 ezer ft. A kérdésem tehát hogy érdemes elvinnem, mert tényleg annyíra kínos ez a vinnyogása, annyian kiröhögik hogy ez nem is kutya stb.,csakhát albérletben élek és anyagilag azért megterhelő lenne eléggé, de a véleményetekre lennék kíváncsi! Köszönöm előre is!
köszönöm mindenkinek a válaszában találtam igazságot rendesek vagytok:)) teljesen tanácstalan vagyok most mert ilyen fojtónyakörves tanfolyamra biztos nem mennénk és tényleg tükör suliban póráz nélkül menne a képzés csak mindig ott lebeg a szemem elött a 38 ezer ft.. amit húsvét miatt lehet kitudnám de akkor még ott a középfokú tanfolyam amit ajánlott a hölgy az már 76 ezer ft:) és akkor még ott az albérlet megélhetés! Én is csak jókat hallottam tükörröl és meg is erősítetek ebben, csak le kell adnom majd a jelentkezést mert teltház is lehet és akkor nincs miről beszélnünk:) felhívok szerintem akkor először egy sima kutyasulit, részletesen megkérdezem hogy náluk miben más az oktatás és akkor mérlegelem a helyzetet! De igen köszi a véleményeteket nagyon hasznos volt mindenkié!! ha valakinek még van tapasztalat vélemény megköszönöm:)
2012. márc. 6. 11:50
12/18 A kérdező kommentje:
megint én:)) úgy néz ki megoldódik a helyzet.. felhívtam az arrabonai kutyaiskolát (győr) és egy évre kerül a tagsági díj 3 ezer ft-ba!! egy év,nem egy alkalom!!! nem kell engem most smucignak nézni,tényleg ha tehetném elvinném 76 ezer ftért tükörbe de albérlet végett ez lehetetlen:) mondta is az úr akivel beszéltem hogy nagy lehúzás a tükör suli,igen a pénzre mennek! én 75 ezer ft-ért kutyakozmetikai tanfolyamot végzek komáromban! Holnap kezdjük is ott a sulit, igaz nincs közel hozzánk de hál isten van kutyahordózónk amivel ingyen utaztatjuk! szerintetek így jól döntöttem?:)
2012. márc. 6. 12:19
13/18 anonim válasza:
Szerintem jól döntöttél, a honlapjáról ítélve nem tűnik rossznak az az iskola, persze személyes tapasztalatom nincs velük. De valószínűleg, ha javasolnak is valakinek fojtónyakörvet az maximum egy német juhász vagy attól nagyobb kutya lesz nem a tied (Megjegyezném én imádom a fojtónyakörvet és nem fojtogatom vele a kutyát. Tudja, hogy kell sétálni, nem húz, egyszerűbb ráadni és nekem jobban is tetszik rajta, esztétikusabb.) Remélem sikerül kinevelned a kutyádból a hisztit és az iskola is tetszeni fog mindkettőtöknek.
2012. márc. 6. 12:43
14/18 A kérdező kommentje:
nagyon kedves vagy köszönöm:) itt nem kell fojtónyakörv de mondta hogy a flexi sem jó így marad a sima póráz:) azt mondta 30 évig rendőr volt és rengeteg rendőr kutyát képzett már ki, és újraszocializáljuk Lüszit:) holnap 5kor kezdünk is kiváncsi vagyok:))
2012. márc. 6. 12:59
15/18 anonim válasza:
Majd írd meg milyen volt! Jó sulizást!
2012. márc. 6. 13:02
16/18 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:)
hozzáteszem ezért sem érdemes szaporítótól venni állatot.. Lüszikét mi is onnét vettük, bár akkor még a fogalmát se ismertem ennek.. És 30 ezer ft-ért vettük shih-tzunak! 10 hetesen már kiderült hogy pincsi.. nagyon érzékeny idegzete van, már ha háborgunk a tévén akkor befut az ágy alá azt hiszi veszekszünk..szóval óvatosan kell vele mindig bánni! de annyira szeretem a világ minden kincséért nem válnék meg tőle már így szoktam meg annyira ragaszkodik hozzám:) de tényleg komolyabban kéne venni ezt a szaporító dolgot.. persze a volt gazdája a mai napig tagad mindent:) sebaj, örülök hogy ilyen gyönyörü pincsi keverék kutya nem olyan turcsi szőrcsomó hanem kifejezetten gyönyörű, dokink is megmondta szebb mint egy shih-tzu:)
ui: ezt cs érdekességként írtam h hátha vki megfontolja h lemond a szaporítók támogatásáról..:/
2012. márc. 6. 13:08
17/18 anonim válasza:
Szerintem nem döntöttél jól. Annyi embert ismerek, aki ilyen sulikból jött át tükörmódszeresbe, mert az nem használt, vagy nem eléggé.
De a te dolgod, a te pénztárcád...
2012. márc. 6. 18:00
18/18 anonim válasza:
Én elvinném a helyedbe. Nekem is pincsimixem van, hasonlóan nem lehetett bírni vele ha pórázon sétálva kutyával találkoztunk. Most ott tartunk, hogy póráz nélkül, ha azt mondom NEM akkor az nem. De egy csomó más dolog miatt is hasznos, hihetetlen mennyit fejlődött, finomult a kettőnk közti kommunikáció. Már kijártuk mindkét tanfolyamot, most klubra és agility-re járunk (igen, pincsimix, pincsi+ valami terrier szóval bírja). Pesten az alapfok 49 vagy 59 ezer forintba kerül, úgyhogy még "olcsó" is a 38. Én azért nem sajnáltam rá a pénzt, mert számomra megért ennyit az, hogy tudom, hogy kézben tartható kutyával fogok élni még 15 évig. (Érdeklődj részletfizetési lehetőségről, nekünk két részletben kellett kifizetni.) Amúgy a tüköriskolák elsősorban gazdiképzők, nagyon sok mindent megtanítanak a kutyákról, és hogy hogyan kezelj adott helyzeteket. Nagyon ajánlom őket!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!