Szerintetek érdemes elvinnem tükör kutyaiskolába ( pincsimix)?
kérdező vagyok:
kölyökkorában soha se csinálta ezt, öröm volt nézni hogy eljátszik más kutyákkal, hallgat rám, tudja:
pacsi,ötös,fekszik,ül,marad,fel,plusz tudja a játékainak a nevét is: pl: hol a csacsi Lüszi? és akkor megkeresi és hozza. Tudja ha azt mondom "hogy hmm de finom", akkor rohan a konyhába hogy enni kap, egyszóval kifejezetten értelmes intelligens kutya tényleg a szemem fénye és amúgy büszke vagyok rá csak értitek.. annyi az előítélet ezek a kis vakarcsokkal szemben ő meg csak táplálja ezt így:) Ha azt mondjátok tényleg érdemes elvinnem a tükör kutyasuliba akkor támogatom!
Igen, ez a legjobb, amit tehetsz
Addig is [link]
egy normális kutyaiskola is megteszi...
ahol nem verik és nem veretik meg a gazdákkal a kutyákat
utolsónak:
és hol tudok Győrben kutyakiképzőt házhoz hívni? mert googleztam rögtön de csak tanfolyamokat,sulikat,meg kozmetikákat hozott ki:S Gondolom nem győri vagy de hogy megy ez? :)
Nem vagyok győri :). Általában úgy megy, hogyha nem vagy ismerős ilyen körökben, akkor körbenézel, hogy milyen iskolák vannak a környéken én 2t találtam. Vagy felhívod őket és elmondod mit szeretnél vagy -én inkább ezt tanácsolom- lemész egyik nap akár kutya nélkül is mikor kiképzés van és megnézed hogyan is dolgoznak.
Én valószínűleg az ovis foglalkozást venném ebben az esetben célba/ha van terápiás csoport azt nézném meg (bár hisztinél nem igazán terápiára van szükség), ha az jön le a foglalkozás végén, hogy hozzáértő kezekben vannak a kutyák/gazdik, akkor menj oda nyugodtan ahhoz aki vezette a foglalkozást és mond el neki mit szeretnél, mi a gond. Lehet elvállalja, lehet ajánl valaki mást, lehet azt fogja mondani, hogy másnap/következő héten vidd le megnézik hogyan reagál, de akkor már célirányosan tudsz menni.
De ahova mi jártunk oda megbeszélés alapján le lehet vinni az ilyen kutyákat (akik nem agresszívek a többiekkel és az emberekkel sem) 1-2ovis foglalkozásra és akkor itt csoportban segítenek feloldani a hisztit/félelmet. Persze ez az iskolától is függ, hogy hogy áll hozzá. De akár erre is rákérdezhetsz.
A kiképző azért javasolta a tanfolyamot, mert ott minden alkalommal ezzel a jelenséggel fogsz szembesülni.
A többi kutyával kell a kutya játsszon, megtanuljon kommunikálni.
Neked pedig nap-nap után kell felismerned, hogy mikor hiszti, és mikor kér valóban segítséget a kutyád. Ne felejtsd el, a bullterriernél valószínűleg jogos volt a kutyád panasza, és most sajnos mindenhol ezt alkalmazza, ha elbizonytalanodik.
A Tükör iskolák mindegyikén alapelv, hogy a foglalkozásokon nincs póráz a kutyán, míg lehet egy "hagyományos" suli haladó szellemű, ebben pont nem fogsz segítséget kapni.
A kutyád az ovit rég kinőtte, nem valószínű, hogy a "dedósok" közé való.
Egy a lényeg, szerintem nincs jobb oktatási mód a tükör tanfolyami csoportnál :)
Ha már túl lennél a tanfolyamon, ez nem is lenne kérdés számodra sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!