Kiakadtam teljesen! Miért kell őket szaporítani?
Én sosem voltam a szaporítók azon rétege ellen akik magukhoz képest tisztességgel,megválogatva "tenyésztik" a kutyákat!
De most nem ez a lényeg!
Nem értem miért kell tényleg minden kutyát össze vissza keresztezni?
Most konkrétan az amerika staffordshire-ről beszélek!
Az egyik ismerős vett olcsón egy kiskutyát és ideggyenge volt,a másik barátnőm staffija szétszedte a másik kutyát a kaja miatt(még "szerencse" hogy kutyát,nem gyereket),aki mellett felnőtt és mindig is egy helyen voltak!
És a harmadik legdurvább,nem tudom láttátok-e nem rég a tv-ben egy faluban staffi KEVERÉKEK(azt hiszem) támadtak!
Nem értem hogy egy amúgy sem szobakutyának kitenyésztett ebet miért kell össze vissza szaporítani?
Hogy ilyen ideggyenge,agresszív állatok legyenek belőlük!
Azért ez még sem egy 5 kilós szoba kutya!
Én nagy rajongója voltam a fajtának!Szerintem nagyon okosak és szépek,de ezeket hallva,ráadásul egyre több helyről hallom hogy milyen buták...egyszerűen el vagyok képedve!
Én értem hogy nem szabad szaporítótól venni kutyát és meg van előzve a baj,de nem mindenki teheti meg hogy több tíz illetve százerzet kiadjon kutyára!Sajnos Magyarországon erre van kapacitás!
Csak nem tudom ha esetleg egy kisgyereket szed szét a kutya a szaporító vajon vállalná e a felelősséget?
Bele se merek gondolni!
Nektek mi a véleményeket?
Nagyon jó gondolatokat írtál le, és ez sajnos így van... Hogy miért szaporítják őket össze-vissza? Mert fel sem fogják, hogy bajok lehetnek. Egyik ismerősömnek a szukája tüzelt, erre befogadott (a gazdik elmentek nyaralni, és nála hagyták a kutyust) egy kant. Meg is lett a baj, 11 kiskutya született. Egyik most nálunk van. Gyönyörű kiskutyák lettek, DE az én kutyám egyik szeme például kicsit befelé fordul. Én nem szaporítani vettem. Nekem nem ez volt a lényeg.. Csak nem értettem, hogy lehet valaki ennyire retardált, hogy a tüzelő szukája mellé befogad egy kant! Na persze én nem vettem volna tőlük kutyát, hanem egyik rokonom, aki aztán beleunt (??????), és nálam kötött ki a kutyus. Most 2,5 éves gyönyörűség, a szemét pedig majd idővel meg akarom műttetni, ha lesz rá pénzem.
Itt egy kicsit látszik a szeme.
Ezek a képek már lassan egy éve készültek, persze vannak újak is, de most nem a laptopomon vagyok, így nem tudok normálisat felrakni sem.
Lassan 2 éve, hogy elkezdtem egy blogot, eleinte leírtam azt, ami zavart, aztán lett egy társszerkesztőm, és lényegesen több dologgal kezdtünk el foglalkozni. Ez a blog a bull típusú kutyák védelmében jött létre.
Ha gondolod nézz be, mi arról írunk, ami téged is zavar... vagyis arról is. És hidd el, nem egyedül vagy ebben a problémában. Rengetegeket zavar a szaporítók tömkelege, na meg minket a még mindig tartó kutyaharcoltatás.
Előző vagyok.
Mi vidéken lakunk. Itt minden napos az, hogy akármilyen kutyát akármilyen kutyával szaporítsd. Teljesen mindegy, hogy ideggyenge, vagy rossz idegzetű, kit érdekel, a kiskutya az pénz. Mai napig harcoltatják a kutyáikat (több ismerősöm is). Nekem is egy olyan klasszikus staffim van, aki halál nyugodt, nagy fejű, nagyon izmos, a gyerekeket egyszerűen imádja. Csak az aggódó szülők nem.
Visszatérve a menőzésre, én elkövettem egy óriási hibát. Olyan embernek adtam a kezébe ilyen típusú kutyát, aki nem tud vele bánni. Azt hittem, majd ha lesz egy kutyája, foglalkozik vele. Addig jó volt míg kicsi volt, elmondtam hogy kell tanítgatni, kimentünk a kertbe, megtanítottam az alapokra, sétáltattuk, mindig szóltam, ha láttam hogy húzza a pórázt. Aztán miután nem mentem segíteni, a kutya ott lett felejtve a kertben, és senki nem foglalkozik vele. Addig jó volt, míg "nekem van egy staffim, nézzétek..." most pedig már nem jó, ha nem tud vele bánni... Nálunk itt rengeteg gyereknek van ilyen kutyája, na meg azoknak akik nem tudnak vele bánni...
Köszönöm szépen a válaszokat!
Utolsó!
Szép kutyád van nagyon!:)
Ismerősnek volt egy staffija kemény 2 hétig!
(ettől kezdve kezdtem csalódni bennük)
Borzasztó buta kutya volt!Ők családalapítás előtt álltak,tehát nagyon nem volt mindegy hogy milyen kutya kerül a családba!
A kutyuska(felnőtt) megállás nélkül húzott a pórázon,és felugrált mindenkire,tök mindegy hogy kicsi vagy nagy gyerek volt,vagy felnőtt ember!
Minden trükköt bevetettek de igazán semmi sem változott!
Na hát mint kiderült nem csoda,mert hát ő is "olcsó" kutyus volt!
Elajándékozták egy olyan gazdinak aki tud vele foglalkozni,de gyerek nincs és egyhamar nem is lesz!
Na hát szoktuk látni,a mai napig borzasztóan viselkedik a kutya,pedig nagyon meg van dorgálva a rossz viselkedésért!
(bár szerintem a gazdi se 100as),de tény hogy velejéből buta az a staffi!
Én tényleg nem voltam azok a szaporítók ellen akik azért megválogatták a tenyészpárokat és tényleg nem ilyen véletlen módon szülesztik a kutyákat,csak hát nem szűrik meg nem törzskönyvezik őket!
De ezeket a fajta kutyákat szaporítani????
Jah és amúgy láttam én már karón varjút!
A nagy kenneles tenyésztő csak úgy osztogatta a kutyáit jó pénzért boldog boldogtalannak,és marhára lesz*rta kihez kerül meg kihez nem csak keljen el a kutya!Persze beszűrette meg minden na de hogy kinek adja az ugyan nem érdekelte!
Bocsi,akkor az előző az utolsó előttié!:)
Utolsó neked is köszi!
Hát igen,nagyon szép dolgok ezek!És amíg pici vicces is,csak abba nem gondolnak bele hogy egyszer megnő és ha utána olvasna tudná hogy van neki egy kellemes harapása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!