Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tüzelést a gazdik hogy oldják...

Tüzelést a gazdik hogy oldják meg?

Figyelt kérdés

Lesz egy szukám (ha fontos:foxi), és nem tudom, hogy a tüzelési időszakot hogy oldjátok meg:

-Ilyenkor hogy kell a kutyust sétáltatni?

-Mettől meddig tart ez? (mikortól?)

+Mennyivel járnék jobban/rosszabbul, ha esetleg ivartalaníttatnám?

Ha gazdi mond tanácsot, légyszi írjátok oda!!

2012. márc. 4. 21:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Úgy oldom meg, hogy ivartalanítva van. Soha nem tartanék ivarosan kutyát, csak a macera van vele. Ráadásul csomó betegség kialakulhat.
2012. márc. 5. 08:38
 12/15 anonim ***** válasza:

Itt azis kérdés hogy tenyészszuka lesz e ? De mivel gondolom nem vagy tenyésztő mert akor nem lenne ilyen kérdésed, és remélhetőleg a szaporitók táborát semm akarod gyarapitani,akor az ivrtalanítás a legjobb megoldás igy nem lesz soha felesleges kiskutya egyszer kell kifizteni el lehet viselni az árát... de ha ellene vagy akor elötem atak hasznos tanácsokat anyi ha lakásba engeded és nem akarod hogy minden ,,pecsétes,, legyen pelust szoktak a kutyára adni de ahoz hozá kell szoktatni.

Ja még anyi nekem 2 ebem van igaz kanok de az egyik ivartalanitva levan a gond... és hobby kutya a másik ivaros de csak azért mert ö kiálítási igy tényleg ha csak hobby kutya felesleges évente 2x a tüzelés mizéria és a véletlen almok becsuzsása magadnak és a kutyádnak könyited meg a dolgot ha ivartalanotod

2012. márc. 5. 09:12
 13/15 anonim ***** válasza:

Nálunk nincsenek gondok, a falkasorrend helyes, én el szoktam engedni a kutyáimat tüzelés alatt is. Ilyenkor inkább még bújósabbak, eszükbe se jutna, hogy elkóboroljanak mellőlem. Egyébként is, az már nagyon nem jó, ha egy kutya elszökik a gazdája mellől. Mi főleg szántóföldön, töltésen szoktunk sétálni, jól belátható, ha más kutya közelít felénk. Ilyenkor nincs semmi gond, a kutyákat magam mögé rendelem és elküldöm magunktól az önsétáltató ebeket. Megfelelő kommunikáció mellett komolyan vesznek, nem nehéz őket elzavarni. Ha gazdával vannak kanok -amire nagyon ritkán van példa- akkor megkérem a gazdit, hogy fogja meg és persze én is megkötöm az ebeket. Egyébként meg csak szukákkal, ivartalanított vagy igazán kontrollálható, jól nevelt kanokkal sétálunk. 25 éve nem volt gondunk. Nem vészes, hidd el.

Persze ha nem tenyésztésbe vont szukáról van szó, akkor az ivartalanítás a megoldás. :)

2012. márc. 5. 15:41
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem szuka kutyusom van, a tavaszi ivartalanítási akciót vártam, de megelőzött, egy hónapja tüzelt először (7 hónaposan). Nem lehetett csak a konyhában, és csak a helyén feküdhetett. Emellett állandóan be volt készítve a felmosó vödörbe a fertőtlenítős víz, és nagyon sokat felmostam, nehogy maradjon valami "nyom" utána... :) Nagyon nehéz volt és macerás, őt is megviselte, mert alig evett, sokat fogyott, és sorolhatnám még, mennyi negatív tünete volt, soha többé nem szeretném, szóval már megvan az előjegyzésünk az ivartalanításra.
2012. márc. 5. 16:23
 15/15 anonim ***** válasza:

#13 vagyok.

Én is lakásban tartom az ebeket, én bugyit használok, nekem nagyon bejött. Nincs sehol vércsepp, semmi kosz.

2012. márc. 5. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!