Lhasa apso gazdik! Milyen a fajta? Mi vele a tapasztalat?
Mindet írjatok le.
Mennyire könnyű tanítani?
Hogyan jön ki más kutyákkal?
stb...
Képeket is várok a kutyáitokról! :)
Szia. Nekem havanesem van de szinte ugyan olyan mint a Lhasa Apso. Csak szebb. Gyönyörű és okos kutya. Nagyon könnyű tanítani intelligens fajta. Más kutyákkal barátságos , de ez nevelés hiányában változó. Nevelni kell , mert könnyen elkanászodhat. Minden nap foglalkozni kell a szőrével kéthetente kozmetikus stb.. Nagyon édes kutyus.
Az enyémet Szofinak hívják április 30.-án született 2010-ben. A legszebb a földön.
http://www.youtube.com/results?search_query=szofi+kutya&oq=s..
A választ köszönöm!
A Havanese is tetszik. Igazából ez a 2 fajta. Csak még nem döntöttem hogy melyik legyen.
Nagyon szép kutyus!
Igazából nekem még nem volt ilyen kutyám, se havanese. De ha magamból indulok ki, akkor Lhasa lenne a döntés, mert Havanese minden második ember hónalja alatt van, a Lhasa pedig ritka.
Ápolás ugyanolyan (de a Lhasa-nak legalább dupla a szőre), jellemre meg inkább csak a Havanese-t ismerem, de ma utána olvastam kicsit a Lhasa-nak is.
Nagyon bejön, h nem rohan oda mindenkihez fejvesztve, hanem tartózkodó. Az is tetszik, h mérete ellenére a kemény túrák nekik lettek kitalálva. Szóval nekem jellemre is inkább Lhasa, de igazából NEKED kell tudnod kérdező, h mi áll a szívehez közel :)
A lhasa szerintem elég lusta kutyus magának való és makacs. Tapasztalat.
A havanese kutyusom aki jelenleg is van sokkal okosabb , aktívabb és barátságosabb a többi kutyával szemben , és az emberekkel szemben is.
Kedves eddigi válaszolók! minden nevelés kérdése... az én Lhasa-m egyáltalán nem lusta,sőt kedvetlen,ha nem mehet szaladgálni,túrni az udvarra. Hetente 3x 6-8 km-t sétálunk tavasszal biciklizek,ő pedig fut mellettem,nyáron pedig úszunk,szóval nem mondanám,hogy lusta. Remek jelzőkutya,idegenekkel szemben bizalmatlan,a szomszéd nénit is megugatja,sőt azokat a rokonainkat is akik 2-3hetente ugranak be.falánk,de idegentől nem fogad el semmit,pedig nem tanítottam meg neki. Tanítani kölyökkorában kell,később nehéz rávenni új trükkök tanulására. Nagyon vidám kutya,imád játszani,ragaszkodik a gazdájához,ha elmegyek otthonról (ha egyedül marad ha nem) sír utánam. A hangja nagyon éles,de feleslegesen nem ugat.
A szőrét sokat kell fésülni,eléggé zavarja ha valami beleragad,vagy csomós lesz,viszonylag sokat könnyezik,de vannak különböző praktikák a könnyfoltok eltüntetésére. Elég kíváncsi,imádja a madarakat,macskákat,és barátságos más kutyákkal szemben.
Remek társ,viszont csak olyannak ajánlom aki tényleg foglalkozik a kutyájával,nem csak dísznek kell neki.
Tudom,hogy nem friss a kérdés,de talán még nem vetted meg a kutyust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!