Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Havanese kutyánk elég hiperakt...

Havanese kutyánk elég hiperaktív, mit tegyünk? (többi lent)

Figyelt kérdés

elég sokat sétálunk, sajnos nem mindig van lehetőségünk elengedni , tegnap 1,5 órát sétáltunk és dobáltuk neki a labdát a parkba ahol szabadon volt, ma szintén ez volt és még mindig húzott haza felé,nem tudjuk mi csináljunk már ha ez nem fárasztja le, volt a tv-be hogy nagy energia színtű kutyáknak hátizsákot tesznek a hátukra ami direkt kutyáknak van kifejlesztve, és kisebb súlyokat lehet bele tenni amennyit a kutya könnyen elbír, ara gondoltam hogy ha lehet ilyet venni M.O-n akkor veszek, ha nem akkor vmit hasonlót kitalálok..

Tippek hogy még hogy tudnánk lefárasztani??

szellemileg is naponta 2 naponta le van fárasztva

8,5 hónapos amúgy

2012. márc. 4. 15:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a cipőben járok én is bár nekem csivava keverékem van. Három juhászkutyával él együtt. Hétköznap 3 óra séta játék hétvégén 5 óra, így valamelyest nyugodt itthon bár mindig nyúzza valamelyik juhászkutyánkat. Nagyon szeretem ezt a kiskutyát, de többet nem lesz kiskutyám az is biztos :) A nagy juhászkutyákat (belga, briard, német) letudom fárasztani ,de ezt a kis 4 kilós kiskutyát nem :)

De így sok sétával kicsit nyugodtabb bár nem tökéletes. Olyan házizsákot eddig csak ngaykutya méretben láttam. Esetleg próbált meg az interaktív játékokat!

2012. márc. 4. 15:58
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha húz, az a falkavezérsége miatt van, ugye a vezér megy elől: [link]

Előbb ezeket valósítsátok meg, utána jöhet a hátizsák, a k9 nek vannk jók.

2012. márc. 4. 16:17
 3/13 anonim ***** válasza:
Más lefárasztás pedig. Hm... Nem tudod kutyák közé, pl kutyafuttatóra vinni?
2012. márc. 4. 16:18
 4/13 A kérdező kommentje:
itt a környéken 2 kutyafuttató van ,de nem nagyon járnak egyikbe se,vagyis soha nem látok ott embert az egyik az elég messze van tőlünk a másik az közel van de nagyon kicsi, inkább a parkba mennek (és mi is oda járunk közelebb van), de itt is csak nagy kutyák vannak akiket megkötnek ha látják hogy arra megyünk szóval ez felejtős,hát a falkavezérséggel szerintem nincs gond, mert ez hogy húzz pár hete kezdődött és régen ha 1 órát voltunk a parkba úgy kellett húzni hogy jöjjön úgy elfáradt ,most is a parki séták után nem olyan intenzív a húzás mint előtte ,de mivel csak hétvégén tudunk kimenni, hétköznap nem nagyon engedjük el és szerintem felgyülemlik az energia, ha már egyre tovább lesz világos akkor kitudnánk vinni majdnem minden nap a parkba a másik kutyánkkal együtt akivel mindig jót játszik,de amíg 6 körül már sötét van addig nem ,mert az ucsó séta 6 óra körül van..
2012. márc. 4. 16:42
 5/13 anonim ***** válasza:
Hát, akkor ezek szetint az energia miatt van. Késői sétát nem lehetne megoldani? Én van hogy 8:30 kor inulok el vele, mert csak akkor érek rá egy hosszabb sétára, addig meg tanítás, és appot.
2012. márc. 4. 16:48
 6/13 A kérdező kommentje:
amióta meg van ( 9 hetesen hoztuk el) mindent úgy csináltunk/csinálunk vele ami a linken van ,mindent betartatunk vele, egyedül a séták a neccesek ,akkor húzz de amúgy minden rendben van,azért gondolom hogy imád mozogni és nem szereti ha rövid pórázon van és csak menne és menne, a fordulgatós módszert is próbáltuk de neki mindegy volt merre megyünk húzott..mostmár nem tudom mi legyen
2012. márc. 4. 16:50
 7/13 A kérdező kommentje:

hát talán lehetne az hogy 6 körül is lent van meg mondjuk 8 körül..

mert a hétköznapi napirendünk:

reggel fél hét és hét között egy 10-15 perces séta

délután 2 - fél 3 körül 30 perces séta

este 6 körül 30-40 perc, ha sokáig van világos akkor 1 óra , de 2 naponta legalább 30 perc trükk tanítás és egyéb ,igazából tesóm kutyája szóval ő foglalkozik vele elég sokat, meg szoktunk itthon is labdázni ,meg a másik kutyánkkal (aki szintén bichon és az enyém) vele is szokott itt fent játszani..

szerintem elég sok mozgást biztosítunk neki..de látom hogy ez sem elég

talán az lehet "probléma" hogy a szülei nagy részt kerti ebek voltak és energikusak ,lehet hogy örökölte a hiperaktívitást vagy már nem tudom, egyik ismerősömnek is havanese -e van és sose volt annyira aktív mint a milyénk és az ő szülei panelban laktak, mér 4 hónaposan el lehetett engedni az utcán kitűnűen ment az ismim mögött és nem rohant oda senkihez,mi azért nem merjük elengedni az utcán ,mert meglát egy másik kutyát,madarat,biciklist már rohanna oda...

2012. márc. 4. 17:02
 8/13 anonim ***** válasza:
a hiperaktivitás az ember által generált viselkedészavar(nem öröklődik!), a kutyának az ész nélküli mozgatás kevés, szabályokra, következetes, tudatos nevelésre lenne szüksége pl. az egyik legmegterhelőbb szellemi munka a várakozás
2012. márc. 4. 17:33
 9/13 anonim ***** válasza:

Kéne egy intenzívebb rész is, pl futás. De amúgy mindig használ a visszafordulás, ha becsületesen mindig isszafordultok vele, mert ha nem, ne várd hogy működni fog. Kivétel nélkül mindig vissza kell fordulni, lehet az első napokon nem fogtok 5 méternél tovább jutni.

Igaz, kell a szabadság, de csak korlátok között: ha pórázon van, csak láb mellett mehet, ha meg pl réten elengeded mehet amerre akar.

2012. márc. 4. 17:35
 10/13 A kérdező kommentje:

hétfő,szerda és péntek délután egy 30-40 perc parki sétát betudunk iktatni ahol elengedve lenne ,mivel tesóm nem bír két kutyával túl sokat sétálni, én meg csak ezen a 3 napon érek haza hol fél háromra hol 3-ra, a többi nap már később érek haza..

igazából az én kutyám csak nekem engedelmeskedik és ha jön egy másik kutya akkor az enyém ugatni kezd mire az ő kutyája is és tesóm nem tudja a két kutyát leállítani így néha külön viszi le őket (ezért a délutáni séták nem annyira hosszúak),viszont amikor én viszem őket akkor általába nincs gond csak tesóm kutyájával,én mindig mondom hogy próbálja normálisan nevelni ,mert nagyon neveletlen ,de néha mintha a falnak beszélnék ,szerintem ezért hallgat az ő kutyája rám jobban , mert nálam több a szabály mint tesómnál amit szintén mondtam hogy ő is kicsit legyen vele szigorú és következetes,és ami egyszer nem enged meg máskor se, pl egy csomó ideig flexivel sétáltata ,én mindig mondtam hogy normál pórázzal vigye mert így csak húzni fog ,hát tessék szerintem ennek ez az eredménye...amúgy amikor elvan engedve a parkba akkor 3 méternél nem megy messzebb és mindig vissza nézz szóval látszik rajta hogy a mi tempók az lassú neki..

2012. márc. 5. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!