10 hetes vagy picivel idősebb kutyusod étrendje hogyan alakul és mivel eteted?
Szia!:)
Nekem már egy éves a kutyám, de kiskorában Happy dog baby-t kapott.
Kiegészítés nem kell, esetleg vízbe áztathatod, ha úgy még könnyebben eszi...
De tényleg nem kell kiegészítés! kalciumot semmiképp se adj neki pluszban, ha Happy dogot kap.
Milyen fajta kutyusról van szó?
(Közép-ázsiai juhászom van)
bordeauxi és masztiff keverék :)
a táp mellett főztél neki?
Én főzni nem főztem, a Happy dogban (vagy Acanában) minden megvan.
A Britet nem ismerem, de arról is jókat hallottam.
Ettől még kaphat ezt-azt (túl sok tésztát, krumplit nem ajánlott adni, esetleg kevés zöldség még mehet, a répa és a fokhagyma részesüljön előnyben akár nyersen is, de ne ez legyen a fő kaja. Illetve jól írta az utolsó, később csontot is kaphat, tudod, sertés, marha csak sokáig főzve, csöves csontokat pedig egyáltalán ne. Ekkora kutyusnak leginkább csirke nyak, esetleg farhát kicsit megfőzve a tuti szerintem)
A gyümölcsökkel pedig óvatosan, szőlőt ha szereti, mindig csak pár szemet kapjon, mert halálos veseelégtelenséget okozhat.
Csokit legjobb ha egyáltalán nem kap, mert nem tudják megemészteni és bélelzáródást kaphatnak. (meg amúgy sem a kutya szervezetébe való az a sok szemét...)
Esetleg zöldkagyló kivonatot kaphat, de ez elég drága...
Én Dona nevű embereknek való porcerősítőt adok a kutyámnak, ez nem gyógyszer, csak segíti a porcok közti kenőanyag termelődését, rosszat nem csinál, nem terheli meg a májat vagy ilyesmi, és ha emberreceptként váltod ki, jóval kevesebbe kerül.
De ha kétségeid vannak efelől, konzultálj állatorvossal:)
Meg persze kajálás után mindig pihenjen, közvetlenül utána nem jó sétálni, játszani vele nehogy bélcsavarodása legyen...
Bocsi, ha olyat is írtam, amit már tudsz, csak ha nem, akkor gondoltam hasznos lehet még:)
Jó kutyázást kívánok, biztos gyönyörű a kutyus!:)
(a KÁJ-os voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!