Menhelyi vásárlása hogyan zajlik?
Arra a megoldásra jutottam, hogy menhelyi kutyám lesz.
Viszont annak a menete, hogy ez hogy történik nem tudom.
Előre is köszönöm a válaszokat!
de úgy hallottam, hogy a kutyusokat pénzért lehet csak elvinni
- mindenképpen lenne családlátogatás ezek szerint, ugye??
+ hol van Bp.-en menhely?
+ hol tudnék dolgozni (13/l)?
+ mit kell ilyenkor csinálnom?
mert arra gondoltam, hogy így megismerném az ottani kutyákat, így tudnám melyik milyen, így örökbe tudnám az egyiket fogadni..............
Fizetni nem mindenhol kötelező, de illik legalább egy oltás árát.
Google-n keress rá hogy: Budapesti menhelyek
Amelyik szimpatikus, és önkéntes szeretnél lenni, azt hívjátok fel, kérdezzétek meg ennyi idősen mehetsz-e.
"Mi kel ilyenkor csinálnom?"
Ezt mire érted? Hogy önkéntesként? Mert akkor, sétáltatnod, etetned, takarítanod stb.
Adományt szoktak kérni, van ahol ennek a mértékét rátok bízzák (akár 1zsák kutyatáp) van ahol megszabott 5-10e Ft.
Önkéntesnek jelentkezhetsz, bár a korod alapján nem biztos, hogy szülői felügyelet nélkül 'dolgozhatnál is'.
Itt össze vannak szedve a menhelyek:
Nem mindenhol van családlátogatás, pl az illatos útról kihozott kutyák nem érdekelnek ott szinte senkit, de az ebtelep.
Pl a NOÉnál szoktak kimenni, de nem mindenhova. Van ahol megelégednek a rendszeres kapcsolattartással pl küldesz képeket, pár sorban megírod hogy vagytok a kutyával...
Illatosúton odamész megnézed a kutyákat ha valamelyik megtetszik azzal el tölthetsz egy kis időt és ha örökbe akarod fogadni a szüleidnek el kell végezni a papírmunkát, kifizetni az adományt és mehettek is.
Van olyan menhely ahol ha megtetszett egy kutyus megkérnek hogy látogasd még meg 1-2x mielőtt hazavinnéd, ha úgy látják, hogy jól passzoltok, akkor papírmunka és vihetitek is. Van ahol a látogatástól eltekintenek és egy hosszabb-rövidebb beszélgetés után megmondják, hogy ajánlják e nektek a kutyust vagy nem esetleg mutatnak többet, hogy szerintük mi lenne a nektek való.
egyébként az ILLATOS ÚTI sintértelepen akarok majd kutyust örökbe-fogadni, mert ott lealtatják a kutyusokat nem?
+itt is lehet önkénteskedni
Ő az illatoson van és ha valaki nem viszi haza, akkor altatni fogják:
Na akkor tisztázzuk a fogalmakat.
Van a menhely meg van a sintértelep, marhára nem ugyanaz a kettő. A menhelyek többségében nagyjából megnézik, hova kerül a kutya (bár családlátogatásra max. a fajtamentőknek van idejük), sintérnél a kutya nem nézi, hova akarod vinni, kell, hát fizess és vigyed. A menhelyeken adományt kell adni a kutyáért, amivel nem megveszed, hanem hozzájárulsz a menhely költségeihez, gyakorlatilag párezer forintért kapsze gy fullosan ellátott ivartalanított kutyát.
A budapesti menhelyekért leszel szíves használni a google-t, mert Budapest minden végében van egy hálisten, viszont 14 éves korodig a legtöbb helyre csak szülővel együtt mehetsz, utána elég a beleegyezés is. Hogy mit kell csinálni, az meg sokmindentől függ, általában kutyasétáltatás, aztán vagy lesz más is, vagy nem.
nagyon megmenteném a kutyust, viszont nekem csak nyártól lehet kutyám
akkor most honnan hozzak ki kutyust?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!